Kāpēc gatavojot gaļu vajag kafiju: 4 vienkāršas receptes vakariņām kā restorānā

edzive

Kafiju izmanto ne tikai kā dzērienu, bet arī kā piedevu šašlika marinēšanai. Īpatnība ir tāda, ka kafijas garša nepaliek, bet gaļa ir maiga un sulīga. 

Gaļa kafijas garoziņā

Зачем для мяса нужно кофе: 4 простых рецепта ужина как в ресторане

Šai receptei vislabāk derēs cūkas muguras gabals. Tas ir mēreni taukains, tāpēc cepot dos nepieciešamo sulīgumu. 

Sastāvdaļas

Pagatavošana: 

Kafiju uzvāra, atdzesē. Dzērienu samaisa ar etiķi, ingveru, sāli un pipariem. Gaļu aplej ar iegūto marinādi, sekojiet lai tā izklājas pa visu gabalu. Atstāj marinēties uz vairākām stundām, bet vislabāk uz visu nakti. Izņem gaļu no marinādes un liek uz uzkarsēta grila. Cep līdz gatavs un parādās zeltaina garoziņa. Marinādi pārlej katliņā un karsē līdz tā sabiezē. Gatavos gabaliņus pārklāj ar kafijas glazūru un ļauj ievilkties 5-6 minūtes. Pasniedz vēlreiz pārlejot ar marinādi. 

Lasi arī: Zupa harčo gruzīnu gaumē – slepena recepte

Kafijas marināde šašlikam

Зачем для мяса нужно кофе: 4 простых рецепта ужина как в ресторане

Ļoti vienkāršs veids kā iemarinēt gaļu šašlikam no cūkgaļas vai putna gaļas. Īpaši garšos kafijas cienītājiem.

Sastāvdaļas: 

  • Gaļa – 1kg
  • Sīpols – 2gb
  • Baziliks – saišķītis
  • Malta kafija – 10g
  • Olīveļļa – 2-3 tējk. 
  • Lauru lapas – 1-2gb
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana: 

Smalki sagriež baziliku, sīpolu un saliek dziļā traukā. Pievieno eļļu, sāli, piparus. Uzvāra stipru kafiju un atdzesē. Pielej pie sasmalcinātājiem zaļumiem un kārtīgi samaisa. Gaļu sagriež nelielos gabaliņos un aplej ar marinādi. Ļauj ievilkties 5-8 stundas. Šašliku cep kā parasti, ik pa laikam aplejot ar marinādi.

Cūkgaļa ar kafiju un saldo krējumu

Зачем для мяса нужно кофе: 4 простых рецепта ужина как в ресторане

Brīnišķīga alternatīva pierastajai sautētajai cūkgaļai vakariņās. 

Sastāvdaļas: 

Pagatavošana: 

Cūkgaļu sagriež mazos gabaliņos, apcep uz uzkarsētas pannas, kas sasmērēta ar sviestu. Sasmalcina tomātus. Iepriekš var noņemt miziņu, izdarot iegriezumus un iemērcot karstā ūdenī. Tomātus pievieno jau nedaudz baltajai gaļai. Saldajam krējumam pirms liešanas uz pannas pievieno miltus. Samaisa. To dara tāpēc, lai mērce nekļūtu pārāk šķidra. Gaļai saldajā krējumā pievieno sāli un jebkuras sev mīļas garšvielas. Iepriekš uzvārītu stipru kafiju lej uz pannas. Sautē vēl 10-15 minūtes uz vidējas uguns.

Lasi arī: Kā pareizi pagatavot sautējumu: lai visi dārzeņi saglabātu formu

Vista kafijā

Зачем для мяса нужно кофе: 4 простых рецепта ужина как в ресторане

Vienkāršs veids kā pagatavot garšīgu un maigu vistu. 

Sastāvdaļas: 

  • Vistu šķiņķi – 1kg
  • Kafija – 2-3 tējk. 
  • Verdošs ūdens – 1/2 glāzes
  • Tomātu pasta – 70g
  • Citronu sula – 2 ēd. kar. 
  • Ābolu etiķis – 2 ēd. kar. 
  • Sojas mērce – 20g
  • Olīveļļa – 2 tējk. 
  • Rozmarīns – šķipsniņa
  • Timiāns – šķipsniņa

Pagatavošana: 

Verdošajā ūdenī savāra kafiju. Pagatavo marinādi samaisot visas sastāvdaļas katliņā ar biezu apakšu. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un tad atdzesē. Aplej ar mērci vistu, atstāj marinēties uz kādām stundām vai vislabāk uz nakti. Cepiet šķiņķīšus stundu 160 grādos, ik pa laikam aplejot ar mērci. Atkarībā no cepeškrāsns, gatavošanas laiks var atšķirties.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More