Vienkārša uzkoda no cūkgaļas

edzive

Recepte, kā pagatavot garšīgu uzkodu mājās. Tiek izmantotas nedārgas cūkas gaļas sastāvdaļas un salīdzinot ar veikalā nopērkamajiem, šis būs 100% dabīgs produkts. 

Sastāvdaļas: 

  • Cūkgaļa (pavēdere) – 1.5kg
  • Sāls – 2 tējk. 
  • Pipari – pēc garšas
  • Garšvielas – koriandrs, majorāns, kurkuma vai jūsu mīļākā gaļas garšviela – 1 ēd. kar. 
  • Sinepes – 1 ēd. kar. 
  • Ķiploks – 1gb 

Pagatavošana: 

No gaļas atdala taukus, bet ja jūs gribat sulīgāku, tad var atstāt. Gaļu sagriež iegarenās sloksnēs, lai uzkoda sanāktu taisnstūra veida. Palikušos neregulāras formas gabaliņus varēs beigās salikt pa vidu starp virsējo un apakšējo gabalu. Gaļai pievieno sāli, piparus, garšvielas. Pievieno uz smalkas rīves sarīvētu ķiploku, sinepes. Visas garšvielas kārtīgi ierīvē gaļā. Sākam kārtot uzkodu. Liek vienu taisno gabalu, pa virsu liek atgriezumus un apklāj ar vēl vienu taisno gabalu. Kad viss sakārtots, apsien ar pārtikas diegu. Nosien tā, lai uzkoda neizjuktu, bet ne pārāk biezi, jo tad būs grūti noņemt diegus no gatavās uzkodas. Apsieto gaļu atstāj uz vismaz pusstundu siltā vietā, lai tā iemarinētos. Liek gaļu cepamajā plēvē. Sagatavoto gaļu liek cepeškrāsnī 200grādos uz 30 minūtēm, tad samazina temperatūru uz 100 grādiem un cep vēl stundu. 

Gaļu izņem no cepeškrāsns, pārgriež plēvi un priecājas par jauko smaržu un sulu, kas ir izveidojusies un ietin atpakaļ plēvē.
Uzliek virsū slogu un atstāj līdz pilnīgai atdzišanai. Vislabāk uz visu nakti. Slogam jābūt vismaz 1,5 kg smagam. Kad gaļa kārtīgi atdzisusi, izņem no plēves, kārtīgi iztin no diegiem un sagriež. Uzkoda labi tur formu, viegli sagriezt, nav sausa un ir ļoti aromātiska. Labi derēs gan svētku galdam, gan uz sviestmaizes.

Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More