Sarkanās pupiņas ar tunci un nūdelēm

edzive

Šis ēdiens ir kaut kas starp pastu, zupu un salātiem. No salātiem – sastāvdaļu kombinēšana, no pastas – nūdeles, no zupas – buljons, kaut arī nelielā daudzumā. Kopumā – kārtīga maltīte ģimenei. 

Sastāvdaļas: 

  • Sarkanās pupiņas – 400g
  • Konservēts tuncis savā sulā – 100g
  • Sarkanais sīpols – 50g
  • Rukola – 100g
  • Eļļa – 50ml
  • Ķiploki – 4 daiviņas
  • Citrons – 1gb
  • Vistas buljons – 1l
  • Olu nūdeles – 250g
  • Sāls – pēc garšas
  • Melni malti pipari – pēc garšas

Pagatavošana: 

Gatavas pupiņas (var ņemt no bundžas) samaisa ar smalki sagrieztu sarkano sīpolu, rukolu, saspiestiem ķiplokiem, eļļu, citronu sulu un sadalītu pa gabaliņiem tunci. Uzvāra olu nūdeles līdz gandrīz gatavībai. Tas nozīmē, ka, ja uz pakas rakstīts, ka jāvāra 10 minūtes, tad vāra astoņas minūtes. Ja rakstīts 12 minūtes, tad vāra 10 minūtes. Nolej ūdeni. Dziļā pannā uzsilda vistas buljonu, pārliek tur nūdeles un pupiņas ar tunci. samaisa un sautē uz lēnas uguns vēl divas minūtes. Pasniedz uzreiz! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More