Rauga mīkla piecās minūtēs. Uzzināsiet, kāda slepena sastāvdaļa jāpielieto

edzive

Ko darīt, ja piesakās negaidīti viesi? Steigties uz veikalu, kur piedāvā gatavos produktus vai pusfabrikātus, tai skaitā arī saldētu rauga mīklu? Bet tādi produkti var nebūt tuvākajā veikalā un arī kvalitāte dažreiz ir apšaubāma. Ir labi, ja pa rokai ir receptes ar nosaukumu ”uz ātru roku”. Tajā skaitā rauga mīkla pīrāgiem un pīrādziņiem, kas uzrūgst bez kādām ķīmiskām piedevām piecu minūšu laikā.

Sastāvdaļas: 

  • Milti – 800g
  • Eļļa – 3 ēd. kar. 
  • Sausais raugs – 11g
  • Ūdens silts vai piens- 250ml
  • Ūdens vārošs – 250ml
  • Cukurs – 2 tējk. 
  • Sāls – 1-2 ēd. kar. 

Pagatavošana: 

Traukā liek sāli, cukuru, sauso raugu, pievieno siltu ūdeni vai pienu un samaisa ar dakšiņu. pievieno miltus, Maisot pievieno eļļu, pielej vārošo ūdeni. Samaisa mīklu: no sākuma traukā ar karotes palīdzību, pēc tam uz galda, kamēr tā nelips pie rokām. Ja virsma ir plastikāta, tad labāk to darīt uz koka dēlīša, kas nedaudz iesmērēts ar eļļu. No sanākušā kukulīša jāsanāk 27-30 garšīgiem pīrādziņiem vai bulciņām vidējā izmērā. 

Papildus ieteikumi. 
Šo mīklu var izmantot uzreiz vai glabāt ledusskapī 2-3 dienas, tāpat kā parasto rauga mīklu. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More