Cepumi ”Dženija”, mutē kūstoši, no parastām sastāvdaļām. Recepte gardēžiem

edzive

Ir tik daudz cepumu receptes, tāpēc dažreiz var būt grūti izvēlēties, kuru pagatavot. Bet, ja vēlaties kaut ko smalku un neparastu, tad vislabāk ir pagatavot “Dženijas” cepumus, kas gan izskatās ļoti skaisti, gan ar tādu garšu, ka pat īsti gardēži par to priecāsies. 

Sastāvdaļas: 

  • Sviests – 200g
  • Pūdercukurs – 50g
  • Milti – 200g
  • Sausais piens – 5g
  • Sāls – šķipsniņa
  • Kukurūzas ciete – 65g

Vajadzēs konditorejas maisu ar robainu uzgali. 

Pagatavošana: 

Siltu sviestu kuļ kopā ar sāli, ar mikseri zemos apgriezienos tik ilgi, kamēr sāls nav pilnībā izkusis, bet sviests kļuvis balts un apjomīgs. Parasti tas aizņem ap 4-5 minūtes.

Atsevišķā traukā samaisa visas atlikušās sausās sastāvdaļas. Kad maisījums kļuvis viendabīgs, pievieno sviestam. Miltu maisījumu pievieno pakāpeniski, visu laiku maisot. Mīklu pārliek uz darba virsmas un tālāk mīca jau ar rokām. Mīklai jābūt gludai un lai nelīp pie rokām.

Ņem konditorejas maisiņu un lieto tādu uzgali kādu vēlas. Piepilda ar mīklu. Cepamo pannu apsmidzina ar eļļu un izspiež cepumus skaistu ziedu veidā. Cep cepumus cepeškrāsnī 150 grādos 30-40 minūtes. Lai pārbaudītu vai cepums gatavs, uzspiež uz cepuma ar roku – ja tas ir mīksts, tad nav vēl gatavs. Kad cepumi gatavi, tad izslēdz cepeškrāsni, pagaida vēl 10 minūtes, izņem cepumus un var pasniegt. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More