Kā es gatavoju neparastu zupu ar klimpām. Dalos ar savu iecienītāko recepti

edzive

Šo zupu es stabili vāru trīs reizes nedēļā un šodien jums atklāšu šo parocīgo recepti. Zupas patiešām cenšos vārīt samērā bieži un šī mūsmājās ir kļuvusi par vienu no iecienītākajām. Man tā patīk gatavošanas ātruma dēļ un, protams, garšas! Turklāt klimpas es gatavoju no dažādām izejvielām – kartupeļiem, mannas, pat no biezpiena.

Sastāvdaļas

  • Gaļa – 500 gr.
  • Ūdens – 2 litri
  • Kartupeļi -2 gab.
  • Burkāns -1 gab.
  • Sīpols -1 gab.
  • Sāls – 1 tējk.
  • Melnie pipari – pēc garšas
  • Zaļumi – pēc garšas
  • Ķiploki – 1-2 daiviņas.

Klimpām:

  • Olas – 2gab.
  • Sāls 1/3 tējk.
  • Milti – 60-100g

Pagatavošana

Iesākumam gatavosim buljonu, to var pagatavot no jebkuras gaļas, man šodien ir vistas. Ūdenim pievienoju sīpolu, lauru lapu, sāli. Lai buljons būtu viegls, vāru uz lēnas uguns un neaizveru vāku līdz beigām.

Man ir 3,6 litru katls. Kamēr vārās buljons, sagatavo dārzeņus. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolu sagriež kubiņos. Kartupeļus sagriežam pēc saviem ieskatiem, kartupeļus noteikti nomazgājam, lai nomazgātu cieti, tad buljons pēc kartupeļu pievienošanas paliks gaišs.

Kad buljons ir gatavs, izņemiet gaļu un nekavējoties pievienojiet kartupeļus. Tad ņemiet pannu, ielejiet nedaudz augu eļļas, nevajadzētu pievienot daudz. Pievienojiet sīpolu un apcepiet, līdz tas ir caurspīdīgs. Tagad pievienojiet burkānus un apcepiet visu kopā pāris minūtes. Ja vēlas, var pievienot smalki sagrieztu papriku. Pievienojiet kartupeļiem un vāriet, līdz tie ir mīksti. Dažreiz es burkānus neapcepu, bet sagriežu apļos un pievienoju kopā ar sīpoliem vienlaikus ar kartupeļiem.

Gatavojam klimpu mīklu. Bļodā iesit 2 olas, pievienojiet nedaudz sāls, samaisiet. Tagad pakāpeniski pievienojiet miltus. Uz 2 olām vajag apmēram 80 gramus miltu. Mīklai nevajadzētu būt pārāk šķidrai, bet arī ne biezai.

Tagad paņemiet konditorejas maisiņu un ielieciet tajā mīklu. Jūs varat paņemt parastu blīvu maisu un nogriezt tā sānu malu. Šķērēm jābūt slapjām. Izspiediet nedaudz mīklas un nogrieziet ar šķērēm. Šādā garā turpina, līdz mīkla ir beigusies. Tas ir ļoti ātri, un klimpas ir gandrīz vienāda izmēra.

Pavāriet 3 minūtes, pievienojiet ķiplokus un zaļumus, ja vēlaties. Ļaujiet zupa savilkties 5-10 minūtes un varat pasniegt. Smaržīgs, ēstgribu rosinošs un ātrs ēdiens. Turklāt klimpas šajā zupā neuzbriest un labi saglabā savu formu.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More