Aromātiska vistu aknu un nūdeļu zupa! Sātīga un uzturvielām bagātīga (lielisks dzelzs avots)

edzive

Aukstā laikā, arvien vairāk kārojas sātīgi, mājās gatavoti siltie ēdieni. Vistas aknu un nūdeļu zupa atbilst visiem kritērijiem. Tas iznāk ļoti aromātiska, maiga, barojoša un arī ļoti viegli pagatavojama. Turklāt tā satur tik vērtīgo dzelzi, kurš pavasarī tik ļoti nepieciešams imunitātei!

Sastāvdaļas:

  • Kartupeļi – 3 gab.
  • vistu aknas – 300 g
  • Sīpoli – 1 gab.
  • Burkāni – 1 gab.
  • Nūdeles – 60 g
  • Augu eļļa – 2 ēdamk.
  • Sviests – 1 tējk.
  • Ūdens – 1,5 l
  • Sāls – pēc garšas
  • Melnie pipari – pēc garšas
  • Lauru lapa – 1 gab.
  • Zaļumi – pēc garšas

Pagatavošana:

1. solis. Kartupeļus sagriež nelielos kubiņos, liek katliņā ar ūdeni un vāra 10-15 minūtes līdz pusgatavībai.

2. solis. Notīriet vistu aknas (noņemiet liekos traukus un cīpslas), labi noskalojiet un sagrieziet mazos gabaliņos.

3. solis. Pannā kopā uzkarsē augu eļļu (1 ēdamkarote) un sviestu, pievieno sagatavotās aknas un apcep 5-6 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Galvenais aknas ir nepārcept, pretējā gadījumā tās iznāks sausas un cietas.

4. solis. Sīpolus nomizo, sagriež mazos kubiņos un atsevišķi apcep uz pannas, pievienojot nelielu daudzumu augu eļļas (apmēram 1 ēdamkarote), līdz tie kļūst viegli zeltaini (tas aizņems apmēram 3-5 minūtes).

5. solis. Burkānus nomizo un nomazgā, smalki sakapā, pievieno sīpolam un apcep vēl 3-4 minūtes.

6. solis. Katliņā ar kartupeļiem pievieno apceptās aknas, pievieno sāli, uzvāra līdz burbuļošanai un pavāra vēl 5-7 minūtes.

7. solis. Katlā ber apceptos sīpolus un burkānus…

8. solis …kā arī pievieno nūdeles, lauru lapas un maltus melnos piparus. Samaisa un vāra 7-8 minūtes.

9. solis. Pievienojiet sasmalcinātus svaigus garšaugus, samaisiet un vāriet vēl 2 minūtes.

Zupa ir gatava! Izdodas ļooooti garšīga!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More