Krēmīgā somu laša zupa (Lohikeitto). Labākā zivju zupa, kādu zinu!

edzive

Mūsmājās zivju zupas nav tas iecienītākais ēdiens, izņemot šo vienu izcili aromātisko, gardo un tik viegli pagatavojamo krēmīgo laša zupu. Populārākais somu zivju zupas variants ir “Lohikeitto” (somu: lohikeitto), kur zupas pagatavošanai vienmēr izmanto lasi (somu: lohi). “Lohikeitto” (somu: lohikeitto) – laša zupa. Tā ir viena no populārākajām somu zupām, kas iecienīta visā pasaulē. Turklāt tās bonuss – zupa nākamajā dienā ir vēl gardāka un kopā ar zeltaini apgrauzdētu maizīti būs cēls svētku ēdiens!

Ja vēlies klāt piegrauzdēt maizīti, tad ielūkojies šajā receptē: Atnācām uz restorānu un mums pasniedza “firmas” grauzdiņus: jā, ļoti garšīgi, bet recepte nemaz nav slepena (es vienmēr gatavoju šādi, dalos)

Sastāvdaļas:

  • Olīveļļa 3 ēdamkarotes;
  • Puravi 1 gab.;
  • Lauru lapa 1gab.;
  • Kartupeļi 340g;
  • Laša fileja 340g;
  • Kartupeļu ciete 1 ēdamkarote;
  • Saldais krējums ¾ glāzes;
  • Sviests 1 ēdamkarote;
  • Sāls pēc garšas;
  • Malti melnie pipari – naža gals;
  • Dilles pēc garšas;
  • Citronu sula pēc garšas;
  • Ūdens – 3 glāzes.

Pagatavošana

Lielā katliņā uzkarsē olīveļļu un apcep tajā puravus. Man gan šoreiz purava vietā būs sīpols, jo aizmirsās veikalā nopirkt puravu. Kad sīpols kļuvis mīksts, ielej 3 tases ūdens un pievieno lauru lapu. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.

Kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos. Samaziniet uguni un sīpoliem pievienojiet kartupeļus. Aizveriet vāku un vāriet, līdz kartupeļi ir gatavi.

Katlā ieliek laša fileju un vāra aptuveni piecas minūtes, tad pielej klāt saldo krējumu un samaisa.

Pagatavojiet zupas biezinātāju, sajaucot kartupeļu cieti ar 1 ēdamkaroti ūdens, maisot, līdz ciete ir pilnībā izšķīdusi. Pamazām pievienojiet šo maisījumu zupai un vāriet, līdz zupa sabiezē (šis punkts nav obligāts; jo vairāk cietes, jo biezāka zupa).

Pievienojiet sviestu, samaisiet un noņemiet no karstuma. Pievieno sāli un pipari pēc garšas. Pārkaisa ar pietiekami daudz sasmalcinātu pētersīļu vai diļļu. Pasniedzot zupai pievienojiet nedaudz citrona sulas.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More