Krimas tatāru zupa ”Karošu zupa’

edzive

Garšīga zupa pēc senās Krimas ēdiena motīviem. Šāda zupa ir katras saimnieces izaicinājums, jo pelmeņiem ir jābūt tik maziņiem, lai karotē ietilptu seši pelmeņi. Pelmeņu pagatavošanai pēc tatāru receptes izmanto liellopu gaļu vai aitas gaļu. Mēs to aizstāsim ar vistas gaļu. Parasti pelmeņus pasniedz tajā pašā buljonā, kurā tie vārījās, bet mēs pagatavosim zupu. 

Sastāvdaļas

Mīklai: 

  • Ūdens – 300ml 
  • Milti – 600g
  • Sāls – 1 tējk. 
  • Eļļa – 2 ēd. kar. 
  • Olas – 1gb

Pildījumam: 

  • Vistas fileja – 300g
  • Sīpols – 80g
  • Sāls – pēc garšas 
  • Pipari malti – pēc garšas

Zupai: 

  • Burkāni – 2gb
  • Sīpols – 1gb
  • Zaļumi
  • Ķiploki – 2 daiviņas
  • Sāls – pēc garšas 
  • Pipari malti – pēc garšas 
  • Eļļa – 1/2 ēd. kar.
  • Lauru lapas – 2gb
  • Sviests – 20gPasniegšanai: 
  • Zaļumi – pēc garšas 
  • Krējums – pēc garšas 
  • Pipari svaigi malti – pēc garšas 

Pagatavošana

Iemaisīt mīklu. Gatavo mīklu apsedz ar dvielīti un noliek malā uz 30-60 minūtēm atpūsties. Sasmalcina vistas fileju un sīpolus. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Kārtīgi samaisa. 
Mazie pelmenīši prasa ievērojami ilgāku laiku pagatavošanai. Lai mīkla neapkalstu, uz ar miltiem apkaisītas virsmas plāni izrullē mazu gabaliņu mīklas. Pārējo mīklu apklāj ar dvieli. Mīklu sagriež kvadrātiņos ne lielākos, kā 3cm. Uzmanīgi liek pildījumu. Ja jums ir palīgi, tad darbi ies ātrāk uz priekšu. gatavo mazus pelmenīšus. Tiem ir jāsanāk ne lielākiem par pirksta nagu. Gatavos pelmenīšus liek uz ar miltiem apkaisīta dēlīša. No šīs mīklas daudzuma sanāk ap 200 pelmenīšu. Daļu pelmeņu var sasaldēt. 

«Ложечный суп»

Gatavo zupu. Notīra burkānus, sīpolu, ķiploku. Burkānu sarīvē uz rupjas rīves, sīpolu sasmalcina, ķiploku arī sasmalcina. Katliņā uzkarsē eļļu un sviestu, pievieno dārzeņus un sautē līdz burkāni mīksti, ap 10 minūtes. Ik pa laikam pamaisa. Pievieno sasmalcinātus zaļumus, sāli, piparus. Sautē vēl minūti. Pievieno ūdeni un uz vidējas uguns uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Pievieno pelmeņus un vāra līdz pelmeņi gatavi. Pievieno lauru lapas. Zupu pasniedz karstu. Kad zupa salieta pa porcijām, pievieno zaļumus un svaigi maltus piparus. Pievieno krējumu. Var pievienot arī jogurtu. Ja ir palikusi nedaudz mīkla, tad var pagatavot pie zupas uzkožamo. Mīklu izrullē plāni un apcep uz sausas uzkarsētas pannas. Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More