Šefpavārs salika visus punktus uz “i”:  vai vistas buljonam ir jāpievieno zaļumi

edzive

Ikviens no mums ir ēdis aromātisku zupiņu ar zaļumiem. Tas var būt  arī košs, sātīgs un smaržīgs cienasts. Pie tam, tagad, pašā vasaras viducī. Nepielikt zaļumus vienkārši ir neiespējami. Taču jāatzīmē, ka tie tomēr garšo ne visiem. Kā rīkoties šādā gadījumā? Zaļumi buljonam ir obligāti jāpievieno vai nē?

Zupa ar zaļumiem

Skaidrs, ka katra cilvēka gaume ir unikāla. Dažam patīk zupai piebērt zaļumus, bet cits ar visām četrām ir pret. Tas nozīmē, ka ir jāmeklē alternatīva šādiem gadījumiem. Ko lai dara, ja reiz dārgo viesu un ģimenes locekļu untumi ir tik dažādi. Tad nu lūkosim noskaidrot, kā varētu izgrozīties šajā situācijā un nezaudēt ne gramu svaiguma aromāta.

Neatkārtojamais buljons

Ja runājam par buljonu, tad zaļumiem tajā vietiņa atradīsies vienmēr. Daudziem jau ir ierasts, ka tieši šāds ēdiens ir sātīga un dzidra zupa bez jebkādiem papildinājumiem. Lai gan, šajā gadījumā var pielietot nelielu viltību. Piemēram, iebērt zaļumus tieši tā cilvēka šķīvī, kam tie garšo.

Bez tam, zaļumus var atstāt nesagrieztus un pievienot zupai katlā veselus. Atliek vien tos kārtīgi nomazgāt un ielikt zupas katlā minūtes 10-15 pirms vārīšanās beigām. Pēc tam zaļumus uzmanīgi izņem laukā un izmet. Ar šo metodi tu noķersi divus zaķus reizē. Būs gan svaigais zaļumu aromāts, un arī liekie laksti netraucēs.

Starp citu, pēc tāda paša principa var pievienot ne vien zaļumus, bet arī burkānus, sīpolus, ingvera saknes gabaliņus, graudu piparus. Kad buljons ir uzvārījies, izņem no tā visus vārītos dārzeņus un garšvielas. Tādā veidā izdosies panākt ideālu buljona garšu un smaržu, taču bez liekām dārzeņu sastāvdaļām.

Viegla zupiņa izvēlīgiem ciemiņiem

Sastāvdaļas:

  • 200 g vistas filejas
  • 3 kartupeļi
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 200 g makaronu
  • garšvielas un zaļumi pēc garšas

Šī zupa būs ideāla niķīgajiem ēdājiem, kuriem nepatīk, ja zupā ‘’peld’’ kaut kas lieks. Vai jau saprati, par ko ir runa? Nu, protams, par mūsu mīļajiem mazuļiem. Tieši viņi būs tie, kas noteikti novērtēs buljona ideālo dzidrumu. Bez liekiem zaļumiem un, protams, bez riebīgajiem sīpoliem.

Aromātiska zupa ar zaļumiem un bez tiem

Pagatavošana:

  1. Vistas fileju sagriez nelielos gabalos un ieliec katlā. Uzlej gaļai pietiekami daudz ūdens un liec vārīties uz vidējas liesmas. Raugies, lai pagūtu laicīgi nosmelt visas putas.
  2. Pa to laiku ir jāsagatavo dārzeņi. Kartupeļus, burkānus un sīpolus nomizo un kārtīgi nomazgā. Kartupeļus sagriez mazos gabaliņos, bet burkānus un sīpolus atstāj veselus. Pievieno dārzeņus gaļai, bet liesmu samazini līdz minimumam.
  3. Starp citu, pirmo buljonu, kurā vārījās gaļa, var noliet. Tas ieteicams tiem, kas cenšas pagatavot ideāli dzidru buljonu. Tiklīdz kartupeļi kļūs gandrīz mīksti, pievieno makaronus.
  4. Zupas gatavību nosaki pēc kartupeļu un makaronu stāvokļa. Ja tie  ir jau mīksti, tad noņem katlu no plīts un pievieno buljonam  zaļumus. Tiem nav obligāti jābūt sagrieztiem, jo pēc zupā pavadītām 10 minūtēm, tie tik un tā ir jāizmet. Kopā ar veselajiem sīpoliem un burkāniem.

Kā redzi, var ļoti vienkārši izvārīt zupu gan ar zaļumiem, gan bez tiem. Iziet no situācijas var ļoti viegli. Neko darīt, nākas rast aizvien jaunus paņēmienus, kā apiet klasiskās receptes, ja vēlies, lai arī tavi izvēlīgākie ēdāji būtu apmierināti. Taču mēs esam pārliecināti, ka pat tāda zupa ‘’bez nekā’’ tev patiks. Tāpēc droši sāc eksperimentēt.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More