Ātri pagatavojami marinēti gurķīši, kas, pateicoties gāzes burbulīšiem, kļūst īpaši kraukšķīgi

edzive

Šiem ātri pagatavojamiem marinētajiem gurķīšiem vajadzētu kļūt par neatņemamu vasaras mielasta sastāvdaļu. Tie ir tik gardi un kraukšķīgi, ka ideāli iederēsies gan uz pusdienu, gan vakariņu galda. Atliek tos iemarinēt vien pāris dienas iepriekš. Un tad jau varēs baudīt šo gurķīšu brīnišķīgo garšu.

Kāpēc gan ātrās marinēšanas receptēs gurķi jātur marinādē tieši 2 dienas? Tāpēc, ka tas ir optimālais laiks, lai gurķi iemarinētos un kļūtu kraukšķīgi. Un tieši ātrums ir šīs receptes galvenā priekšrocība. Sagribējās pamieloties ar marinētiem gurķīšiem? Jau pēc 2 dienām tu varēsi tos labsajūtā kraukšķināt.

Kraukšķīgie gurķīši maisiņā

Sastāvdaļas:

  • 1 kg gurķu
  • 1 ēd.kar. sāls
  • 1 ķiploka galviņa
  • piparu maisījums
  • dilles
  • pētersīļi
  • baziliks

Pagatavošana:

  1. Šīs receptes priekšrocība ir tā, ka gurķi marinējas faktiski savā sulā, nevis sālsūdenī. Lai process noritētu veiksmīgi, izvēlies nelielus gurķīšus. Ja tie ir pavisam svaigi, tad ar zobu kociņu izdur tajos dažus caurumiņus.Ja gurķi kādu laiku jau ir pastāvējuši, tad tos vispirms uz dažām stundām iemērc aukstā ūdenī un jau pēc tam izmanto zobu kociņus.
  2. Ķiplokus un zaļumus kārtīgi nomazgā un sagriez nelielos gabaliņos. Baziliku vari izmantot pēc saviem  ieskatiem. Ja tas tev neiet pie sirds, tad paņem dažas ķiršu vai upeņu lapas.
  3. Zaļumus un ķiplokus saliec maisiņa dibenā. Var izmantot maisiņu cepšanai vai saldēšanai, tie ir pietiekami izturīgi. Tad maisiņā saliec gurķus. Pa virsu liec piparus, sāli un citas iecienītās garšvielas. Uzmanīgi maisiņu sakrati, lai viss kārtīgi sajauktos, un novieto gurķīšus ledusskapī uz 2 dienām.

Ātri pagatavojamie marinētie gurķi minerālūdenī

Sastāvdaļas:

  • 1 kg gurķu
  • 1l gāzēta minerālūdens (ūdens bez sāls)
  • 2 ēd.kar. sāls
  • 4 ķiploka daiviņas
  • dilles
  • pētersīļi

Pagatavošana:

  1. Gāzētais ūdens paātrinās gurķu marinēšanās procesu. Tādējādi sāls vieglāk nokļūst dārzeņu iekšienē un padara tos ārkārtīgi kraukšķīgus. Jāizvēlas neliela izmēra gurķi, kuriem pirms marinēšanas jānogriež galiņi no abām pusēm.
  2. Ķiploku sagriez plānās šķēlītēs, bet zaļumus – pēc iespējas smalkāk. Marinēt gurķus minerālūdenī ir ieteicams plastmasas vai stikla traukos. Trauka dibenā izklāj ķiplokus un zaļumus, tiem pa virsu saliec gurķus.
  3. Ja gurķu ir daudz, tad ar zaļumiem un ķiplokiem jāapkaisa katra gurķu kārta. Sāli izšķīdini minerālūdenī un uzlej gurķiem. Ir svarīgi, lai ūdens pilnībā tos pārklātu. Novieto trauku ar gurķiem ledusskapī uz 2 diennaktīm.

Šādi ātri pagatavojamie marinētie gurķīši nav ne ar ko sliktāki par saviem visnopietnākajiem konkurentiem. Sanāk kraukšķīgi un stingri gabaliņi, kas ideāli papildinās teju ikvienu vasaras ēdienu. Piemēram, jaunos kartupeļus vai karstu šašliku. Noteikti izmēģini vismaz vienu no šīm receptēm un pārliecinies par šo gurķīšu izcilo garšu pats.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More