Šodien vēlos padalīties ar savu iecienītāko speķa sālīšanas recepti, speķi man mācīja sālīt mamma, bet mammai – vecmāmiņa. Ticiet man, šis ir ļoti garšīgs, recepte ir pārbaudīta gadu gaitā.
Sastāvdaļas:
- Speķis -1 kg
- Sāls – 4 ēdamk.
- Ķiploki – 10-15 daiviņas
- Pipari – pēc garšas
Pagatavošana
Iesākumā speķi sagriež gabalos tādās porcijās, kādas esat iecienījuši.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/02/Screen-Shot-2023-02-21-at-19.45.04.png)
Ķiplokus nomizo, izlaiž caur ķiplokspiedi vai arī var sasmalcināt ar blenderi.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/02/Screen-Shot-2023-02-21-at-19.46.02.png)
Ķiplokiem pievieno melnos piparus un sāli (es pievienošu sāli – uz 1 kg tauku 2 ēdamkarotes sāls).
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/02/Screen-Shot-2023-02-21-at-19.46.59.png)
Speķa gabaliņus ierīvēju ar gatavu ķiploku un sāli un ielieku katliņā (ieliku katliņā maisiņu un ieliku speķi).
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/02/Screen-Shot-2023-02-21-at-19.49.01.png)
Liek 3 – 4 dienas nostāvēties un varat sākt mieloties!
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/02/Screen-Shot-2023-02-21-at-19.50.48.png)