Mamma iemācīja sālīt speķi pēc vecmāmiņas receptes, tagad smaržīgs un maigs speķis bieži ir mūsu ēdienreizēs

edzive

Šodien vēlos padalīties ar savu iecienītāko speķa sālīšanas recepti, speķi man mācīja sālīt mamma, bet mammai – vecmāmiņa. Ticiet man, šis ir ļoti garšīgs, recepte ir pārbaudīta gadu gaitā.

Sastāvdaļas:

  • Speķis -1 kg
  • Sāls – 4 ēdamk.
  • Ķiploki – 10-15 daiviņas
  • Pipari – pēc garšas

Pagatavošana

Iesākumā speķi sagriež gabalos tādās porcijās, kādas esat iecienījuši.

Ķiplokus nomizo, izlaiž caur ķiplokspiedi vai arī var sasmalcināt ar blenderi.

Ķiplokiem pievieno melnos piparus un sāli (es pievienošu sāli – uz 1 kg tauku 2 ēdamkarotes sāls).

Speķa gabaliņus ierīvēju ar gatavu ķiploku un sāli un ielieku katliņā (ieliku katliņā maisiņu un ieliku speķi).

Liek 3 – 4 dienas nostāvēties un varat sākt mieloties!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More