Kekss “Trīs glāzes”: specāli ledusskapī glabāju kefīru

edzive

Šodien vēlos ar jums padalīties gardā receptē keksam ar nosaukumu “Trīs glāzes”. Recepte ir viegli iegaumējama, pagatavojama un ļoti garšīga!

Sastāvdaļas

  • Manna – 1 glāze (160 g);
  • Cukurs – 1 glāze (200 g);
  • Kefīrs – 1 glāze (250 ml);
  • Milti – 4 ēd.k. (100 g)
  • Olas -2 gab.;
  • Augu eļļa – 50 ml;
  • Sāls – 1/3 tējk.;
  • Soda – 1 tējk.;
  • Citronu sula – 1 tējk.;
  • vai citronskābe -1/3 tējk.;
  • Vaniļas cukurs – 1 iepakojums;
  • Magones – 3-4 ēdamkarotes.

Pagatavošana

Bļodā ielej 250 ml kefīra, pievieno 160 gramus mannas, samaisa un ļauj uzbriest 20-30 minūtes.

Citā bļodā saputo 2 olas, pievieno glāzi cukura un sakuļ ar mikseri līdz putām.

Tad uzbriedinātajai mannai pievieno 100 gramus miltu, 1/3 tējk. sāls, 3 ēd.k. magoņu sēklas un visu labi samaisa.

Tad masai pievieno 1 tējk. sodas un šķipsniņu citronskābes. Samaisa un ielej 50 ml augu eļļas, vēlreiz samaisa.

Lej ietaukotā veidnē un cep 180 grādos 30 minūtes, gatavību pārbauda ar koka iesmu. Gatavo kūku izņemam no veidnes un pasniedz!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More