Šodien vēlos ar jums padalīties gardā receptē keksam ar nosaukumu “Trīs glāzes”. Recepte ir viegli iegaumējama, pagatavojama un ļoti garšīga!
Sastāvdaļas
- Manna – 1 glāze (160 g);
- Cukurs – 1 glāze (200 g);
- Kefīrs – 1 glāze (250 ml);
- Milti – 4 ēd.k. (100 g)
- Olas -2 gab.;
- Augu eļļa – 50 ml;
- Sāls – 1/3 tējk.;
- Soda – 1 tējk.;
- Citronu sula – 1 tējk.;
- vai citronskābe -1/3 tējk.;
- Vaniļas cukurs – 1 iepakojums;
- Magones – 3-4 ēdamkarotes.
Pagatavošana
Bļodā ielej 250 ml kefīra, pievieno 160 gramus mannas, samaisa un ļauj uzbriest 20-30 minūtes.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/02/Screen-Shot-2023-02-28-at-15.58.03.png)
Citā bļodā saputo 2 olas, pievieno glāzi cukura un sakuļ ar mikseri līdz putām.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/02/Screen-Shot-2023-02-28-at-15.58.37.png)
Tad uzbriedinātajai mannai pievieno 100 gramus miltu, 1/3 tējk. sāls, 3 ēd.k. magoņu sēklas un visu labi samaisa.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/02/Screen-Shot-2023-02-28-at-15.59.27.png)
Tad masai pievieno 1 tējk. sodas un šķipsniņu citronskābes. Samaisa un ielej 50 ml augu eļļas, vēlreiz samaisa.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/02/Screen-Shot-2023-02-28-at-16.00.23.png)
Lej ietaukotā veidnē un cep 180 grādos 30 minūtes, gatavību pārbauda ar koka iesmu. Gatavo kūku izņemam no veidnes un pasniedz!