Gaļa “Sautētā” – jebkura šādā veidā pagatavota gaļa ir maiga un kūst mutē! Dalos ar recepti

edzive

Šodien gatavoju sautētas gaļas ribiņas ar mērci. Jebkura šādā veidā pagatavota gaļa ir maiga un kūst mutē. Atliek tikai pieskarties gaļai, un tā sāk sadalīties šķiedrās. Es gatavoju daudz uzreiz, lai visiem pietiktu. Un tomēr šī ir lieliska iespēja svētku galdam, viesi noteikti novērtēs šādu gaļu.

SASTĀVDAĻAS

  • Liellopa ribiņas -2 kg
  • Burkāns -2 gab.
  • Sīpoli -2 gab.
  • Ķiploki -5-6 daivas.
  • Sausais sarkanvīns – 150 ml.
  • Ūdens – 300 ml.
  • Tomātu pasta – 1 ēd.k.
  • Tomāti savā sulā -400 gr.
  • Sāls – 1,5 tējk
  • Lauru lapa -2 gab.
  • Melnie pipari – pēc garšas
  • Paprika – pēc garšas
  • Provansas garšaugi – pēc garšas
  • Milti – apviļāšanai

PAGATAVOŠANA

Lai sāktu, visu sagatavosim. 2 vidēji burkāni un 2 sīpoli sagriezti kubiņos, ķiploki 5-6 daiviņas smalki sakapātas.

Ņemam 2 kg ribiņas, man ir liellopa gaļa. Gaļu nosusina ar papīra dvieli. Tagad apviļā miltos.

Pannā liek ribiņas un uz lielas uguns apcep no visām pusēm līdz zeltainam brūnumam. Šādi apcep visas ribiņas.

Tagad pārlej nedaudz augu eļļas, liek uz pannas sīpolu un apcep līdz tie kļūst caurspīdīgi, pievieno burkānus un apcep visu kopā apmēram 2 minūtes. Pievieno 1 ēd.k. tomātu pastas, cep vēl 2 minūtes. Ielejam sauso sarkanvīnu 150 ml., 300 ml ūdens.

Pievieno 400 gramus tomātus savā sulā, tomātiem jānoņem miza, ja tāda ir. Sāli pievieno pēc garšas, jāņem vērā, ka tomāti jau ir sāļi. Es pievienoju 1,5 tējk. Pievienojam garšvielas, es pievienoju melnos piparus, papriku un aromātisko garšaugu maisījumu 1 tējk. (man te ir oregano, rozmarīns un timiāns)

Tagad pievienojiet ķiplokus, samaisiet visu un lieciet mērcē sagatavotās ribiņas, lai tās pilnībā iegremdētos mērcē. Tagad uzlieciet vāku un lieciet cepeškrāsnī, pagatavojiet 180 grādos 2,5 stundas vai vadieties pēc gaļas gatavības. Gaļai jau vajadzētu atdalīties no kauliem.

Ja gaļa vēl nav labi pagatavojusies, tad katlu vai cepešpannu pārklāj ar foliju un cep vēl. Ja vīna nav, tad ielej vēl 150 ml ūdens. Bet ar vīnu garšo daudz labāk. Gaļa gatava, gatavību var pārbaudīt ar nazi, nazim viegli jāiet gaļā. Ja ņemat cūkgaļas ribiņas vai jēra gaļu, gatavošanas laiks samazināsies.

Ja patika recepte – ieliec 👍 vai raksti komentārā.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More