Čihirtma: aromātiska gruzīnu zupa

edzive

Apbrīnojami pikants klasiskās gruzīnu zupas aromāts pamodinās apetīti pat pēc visgrūtākajiem svētkiem. Gatavot to ir vēl interesantāk nekā ēst! 

Sastāvdaļas

  • Vistas gaļa baltā – 0,5kg
  • Sīpoli – 2gb
  • Olas – 4gb
  • Sviest – 2 ēd. kar. 
  • Vīna etiķis vai citronu sula – 0,5 tējk. 
  • Ķiploki – 3 daiviņas
  • Zaļumi, kinza
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

Smalki sagriež vistas gaļu, liek katliņā un vāra līdz gatava. Gaļu izņem un izkāš buljonu un liek atpakaļ uz lēnas uguns. Paralēli uz pannas izkausē sviestu. Sviestā cepsim pusapļos sagrieztus sīpolus. Olas ar etiķi sakuļ, pievieno sasmalcinātu ķiploku, sāli, piparus. Svarīgi! – olu maisījums buljonam jāpievieno pastāvīgi maisot, lai baltums nesarecē. Kad tas izdarīts, katliņā liek atpakaļ gaļu. Zupu nedaudz pakarsē un var pasniegt. Aromātam pievieno kinzu. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More