Vistas filejas ruletītes

edzive

Gatavojot šādas ruletītes, desa vairs nav jāpērk. Pagatavot ir ātri un viegli, rezultāts ir apbrīnojams. 
Gatavot var vairākas uzreiz, jo viena daļa tiek apēstas kā karstā piedeva, bet atlikušās var likt uz maizītes desas vietā. 

Sastāvdaļas

  • Vistas fileja – 4gb
  • Adžika
  • Sāls
  • Karijs
  • Eļļa
  • Žāvētas plūmes
  • Žāvētas aprikozes

Pagatavošana

Uzlikt uz plīts katliņu ar ūdeni un uzvārīt. Ūdens daudzumu aprēķina pēc vistas fileju daudzuma; viena vistas fileja ap 200-250g – 1litrs ūdens. 
Vienu fileju nosmērē ar adžiku. Otru fileju apkaisa ar sāli, pievieno nedaudz kariju un apsmērē ar eļļu. Filejas ietin folijā vai pārtikas plēvē. Filejām vajadzētu būt vienāda izmēra visā garumā. Atlikušajām divām filejām iegriež kabatas. Filejām uzber sāli, piparus, apsmērē ar garšvielām un eļļu. Kabatiņu pildījumam izmanto žāvētas plūmes un žāvētas aprikozes. Ietin arī šīs filejas folijā vai pārtikas plēvē. Visas ruletes ievietot vārošā ūdenī uz 10 minūtēm, karstumu nesamazinot. Pēc šīm desmit minūtēm uguni izslēgt un uzlikt katliņam vāku. Atstāt uz stundu un katliņu netaisīt vaļā. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More