”Norvēģu romāns” – ļoti garšīgi salāti, kas svētkos vienmēr tiek apēsti pirmie

edzive

Salāti sanāk ļoti sulīgi, barojoši, kārto kārtās, bet nevajag uz nakti likt ledusskapī ievilkties. Pietiek, ja pagatavo stundu pirms pasniegšanas. Pamatā – zivs konservi. Ņemat tādu zivi, kas vislabāk garšo. 

Sastāvdaļas: 

Pagatavošana: 

Burkānu notīra un sarīvē uz rupjas rīves. Liek uz pannas eļļā un apcep līdz mīksti. Liek, lai atdziest.

Sīpolu nomizo, sagriež četrās daļās un sagriež šķēlītēs. Liek traukā un pārlej ar citronu sulu, pievieno piparus, samaisa un atstāj malā, lai nedaudz iemarinējas.

Zivju konservus saspaida ar dakšiņu.

Svaigos gurķus sagriež smalkos salmiņos.

Pievieno gurķiem sasmalcinātas dilles, samaisa.

Sāk kārtot salātus. Lēzenu šķīvi izklāj ar salātu lapām. Pirmajā kārtā liek vārītos rīsus, nedaudz pasāla. Sasmērē ar majonēzi.

Tālāk ir zivs kārta, kuru arī apsmērē ar majonēzi.

No sīpoliem nolej citronu sulu un liek sīpolus virs zivs. Nākošā kārta – burkāni + majonēze. Pēdējā kārta – gurķi ar dillēm. Te vairs majonēze nav vajadzīga. Liek salātus ledusskapī uz 1-1,5 stundām. Pirms pasniegšanas nedaudz uzber sāli augšējai gurķu kārtai.

Ātrāk to darīt nevajag, lai gurķi nesasulotos. Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More