Salāti sanāk ļoti sulīgi, barojoši, kārto kārtās, bet nevajag uz nakti likt ledusskapī ievilkties. Pietiek, ja pagatavo stundu pirms pasniegšanas. Pamatā – zivs konservi. Ņemat tādu zivi, kas vislabāk garšo.
Sastāvdaļas:
- Zivju konservi – 1 bundža
- Sīpols – 1gb
- Burkāns – 1gb
- Vārīti rīsi – 125g
- Svaigi gurķi – 2gb
- Dilles – neliels saišķītis
- Citronu sula – no 1/2 citrona
- Majonēze
- Salātu lapas
- Eļļa
- Sāls, pipari
Pagatavošana:
![](https://dela-ruk.ru/wp-content/uploads/2020/10/1v-4.jpg)
Burkānu notīra un sarīvē uz rupjas rīves. Liek uz pannas eļļā un apcep līdz mīksti. Liek, lai atdziest.
![](https://dela-ruk.ru/wp-content/uploads/2020/10/2v-4.jpg)
Sīpolu nomizo, sagriež četrās daļās un sagriež šķēlītēs. Liek traukā un pārlej ar citronu sulu, pievieno piparus, samaisa un atstāj malā, lai nedaudz iemarinējas.
![](https://dela-ruk.ru/wp-content/uploads/2020/10/3v-4.jpg)
Zivju konservus saspaida ar dakšiņu.
![](https://dela-ruk.ru/wp-content/uploads/2020/10/4v-4.jpg)
Svaigos gurķus sagriež smalkos salmiņos.
![](https://dela-ruk.ru/wp-content/uploads/2020/10/5v-4.jpg)
Pievieno gurķiem sasmalcinātas dilles, samaisa.
![](https://dela-ruk.ru/wp-content/uploads/2020/10/6v-4.jpg)
Sāk kārtot salātus. Lēzenu šķīvi izklāj ar salātu lapām. Pirmajā kārtā liek vārītos rīsus, nedaudz pasāla. Sasmērē ar majonēzi.
![](https://dela-ruk.ru/wp-content/uploads/2020/10/7v-4.jpg)
Tālāk ir zivs kārta, kuru arī apsmērē ar majonēzi.
![](https://dela-ruk.ru/wp-content/uploads/2020/10/8v-3.jpg)
No sīpoliem nolej citronu sulu un liek sīpolus virs zivs. Nākošā kārta – burkāni + majonēze. Pēdējā kārta – gurķi ar dillēm. Te vairs majonēze nav vajadzīga. Liek salātus ledusskapī uz 1-1,5 stundām. Pirms pasniegšanas nedaudz uzber sāli augšējai gurķu kārtai.
![](https://dela-ruk.ru/wp-content/uploads/2020/10/11v-3.jpg)
Ātrāk to darīt nevajag, lai gurķi nesasulotos. Labu apetīti!
![](https://dela-ruk.ru/wp-content/uploads/2020/10/13v-2.jpg)