Pieci veidi kā iemarinēt gurķus ziemai

edzive

Pieredzējušas mājsaimnieces zina: ziemai jāgatavojas laicīgi. It īpaši svaigu augļu un dārzeņu laikā. Sagatavojiet savas pierakstu klades un sākam! Šodien par gurķu marinēšanu. Sulīgi, kraukšķoši gurķīši papildinās jebkuru ēdienu. 

Parastie marinētie gurķi

Sastāvdaļas: 

Uz 1 litru ūdens

  • Sāls – 1,5 ēd. kar. 
  • Cukurs – 3 ēd. kar. 
  • Etiķis 9 % – 10 ēd. kar. 
  • Lauru lapas – 1-2gb
  • Smaržīgie pipari – 1-3gb
  • Sīpols – 1gb
  • Krustnagliņa – 1gb
  • Dilles
  • Gurķi

Pagatavošana: 

Sāk ar burku sterilizēšanu. Burkas apakšā ieliek lauru lapas, smaržīgos piparus, krustnagliņu un gredzenos sagrieztu sīpolu. Pievieno nedaudz sasmalcinātu diļļu. Burkā izliek nomazgātus gurķus un nedaudz piespiež tos. Burkā lej vārošu ūdeni. Kad ūdens kļuvis silts, to nolej. Pievieno cukuru, etiķi un sāli daudzumā pret 1 litru. Vēlreiz uzvāra ūdeni un lej uz gurķiem. Burkas aizvāko un liek tumšā vietā līdz pilnīgai atdzišanai. Tad gurķus liek vai nu pagrabā vai citā vēsā vietā. 

Piedzēries gurķis

Sastāvdaļas: 

Uz 1.5 litri ūdens

  • Sāls – 3 ēd. kar. 
  • Cukurs – 2 ēd. kar. 
  • Etiķa esence – 1 tējk. 
  • Šņabis – 2 ēd. kar. 
  • Upeņu lapas – 2-3gb
  • Mārrutku sakne 
  • Dilles
  • Ķiploki
  • Gurķi

Pagatavošana: 

Sterilizē burkas. Apakšā liek mārrutka sakni, dilles, ķiploku un upeņu lapas. Tad liek gurķus, piespiež. Aplej gurķus ar marinādi ar aprēķinu uz 1,5 litri ūdens. Marinādei samaisa ūdeni ar sāli, cukuru, esenci, šņabi. Aizvāko burkas un liek vēsā vietā. 

Gurķi tomātu uzlējumā

Sastāvdaļas: 

  • Gurķi – 5kg
  • Tomāti – 2kg
  • Ķiploki – 250g
  • Cukurs – 250g
  • Sāls – 3 ēd. kar. 
  • Eļļa – 250ml
  • Etiķa esence – 2 ēd. kar. 

Pagatavošana: 

Tomātus izmaļ caur gaļasmašīnu, pievieno eļļu. Tomātiem pievieno cukuru un sāli. Masu liek katliņā un uzvāra, pēc tam vāra 10 minūtes. Gurķus sagriež ripiņās, bet ja vēlas var likt veselus. Gurķus pievieno tomātiem. tiklīdz viss sāk vārīties, pievieno ķiplokus un esenci. Kārtīgi samaisa. Sterilizē burkas un saliek tajās gurķus. Aizvāko un ļauj pilnībā atdzist. No dotā daudzuma sastāvdaļu sanāk 10 burkas pa 650 gramiem. 

Pikantie gurķi

Sastāvdaļas: 

  • Burkāns – 1gb
  • Sīpoli – 2gb
  • Ķiploki – 1gb
  • Lauru lapa – 1gb
  • Sāls – 5 ēd. kar. 
  • Mārrutku lapa, upeņu lapa, ķiršu lapa – 1gb no katra
  • Cukurs – 10 tējk. 
  • Etiķis 9% – 100ml
  • Dilles
  • Pipari
  • Gurķi

Pagatavošana: 

Sterilizē burkas. Burkā saliek četrās daļās sagrieztu burkānu, visas sausās sastāvdaļas, izņemot sāli un cukuru. Saliek gurķus, piespiež. Aplej ar vārošu ūdeni uz 15 minūtēm. Tad ūdeni nolej, pievieno tam sāli, cukuru un etiķi. Ūdeni ar garšvielām uzvāra un uzlej uz gurķiem. Aizvāko un atstāj siltā vietā lai atdziest. Pēc tam var likt pagrabā vai citā vēsā vietā. 

Mazsālīti gurķi

Sastāvdaļas: 

  • Sāls – 1 ēd. kar. 
  • Cukurs – 1,5 ēd. kar. 
  • Aspirīns – 2 tb
  • Etiķa esence – 1 tējk. 
  • Smaržīgie pipari – 4-5gb
  • Krustnagliņas – 2-3gb
  • Mārrutku lapa, jāņogu lapa – 1gb
  • Ķiploki
  • Dilles
  • Gurķi

Pagatavošana: 

Sterilizē burkas. Saliek gurķus un visas garšvielas un pārējās sastāvdaļas. Aplej gurķus ar vārošu ūdeni un aizvāko ar metāla vāciņu. Atstāj gurķus siltā vietā līdz pilnīgi atdzisuši. Pēc tam var likt pagrabā vai citā vēsā vietā. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More