Mīksts, maigs pīrāgs ar neticamu vaniļas aromātu. Pēc cepšanas sanāk trīs kārtas: apakšā krēms – suflē, vidū – vārīts krēms, virspuse līdzīga parastam biskvītam. Pirms gatavošanas olas vajag izņemt no ledusskapja lai sasilst. Sviestu vajag izkausēt pirms, lai tas paspēj atdzist.
Sastāvdaļas:
- Olas – 4gb
- Milti – 115g
- Piens – 0,5l
- Cukurs – 130g
- Vaniļas cukurs – 20g
- Sviests – 115g
- Ūdens – 1 ēd. kar.
- Sāls – šķipsniņa
Pagatavošana:
![](https://dela-ruk.ru/wp-content/uploads/2020/10/1v-3.jpg)
Olas istabas temperatūrā sadala baltumos un dzeltenumos.
![](https://dela-ruk.ru/wp-content/uploads/2020/10/2v-3.jpg)
Lasi arī: Brīnišķīgs pīrāgs ar biezpienu un āboliem – pat mīklu nevajag mīcīt
Traukā pie dzeltenumiem pievieno cukuru un vaniļas cukuru.
![](https://dela-ruk.ru/wp-content/uploads/2020/10/3v-3.jpg)
Masu sakuļ ar mikseri, kuļot pievieno ēdamkaroti ūdens. Olu masai ir jākļūst gaišākai.
![](https://dela-ruk.ru/wp-content/uploads/2020/10/4v-3.jpg)
Pa daļām piesijā miltus, maisa ar mikseri vai maisa ar karoti.
![](https://dela-ruk.ru/wp-content/uploads/2020/10/5v-3.jpg)
Tagad lej izkausētu, atdzesētu sviestu un samaisa.
![](https://dela-ruk.ru/wp-content/uploads/2020/10/6v-3.jpg)
Pienu uzsilda un pievieno mīklai un izmaisa.
![](https://dela-ruk.ru/wp-content/uploads/2020/10/7v-3.jpg)
Šajā posmā mīkla ir šķidra kā pankūku mīkla.
![](https://dela-ruk.ru/wp-content/uploads/2020/10/8v-2.jpg)
Sakuļ olu baltumus kopā ar šķipsniņu sāls, līdz veidojas stingras putas. Miksera maisītāji pirms tam ir kārtīgi jānomazgā un jānožāvē.
![](https://dela-ruk.ru/wp-content/uploads/2020/10/9v-2.jpg)
Iemaisa olu baltumus mīklā.
![](https://dela-ruk.ru/wp-content/uploads/2020/10/10v-2.jpg)
Pīrāgu labāk cept neizjaucamā formā, jo mīkla ir samērā šķidra. Iesmērē formu ar eļļu un lej mīklu.
![](https://dela-ruk.ru/wp-content/uploads/2020/10/11v-2.jpg)
Cep cepeškrāsnī 170 grādos 50-60 minūtes. Ja virspuse kļūst ļoti brūna, to var pārsegt ar foliju.
![](https://dela-ruk.ru/wp-content/uploads/2020/10/12v-1.jpg)
Pirms pasniegšanas pīrāgam ir pilnībā jāatdziest. Izņem no formas, sagriež un pasniedz! Labu apetīti!
![](https://dela-ruk.ru/wp-content/uploads/2020/10/13v-1.jpg)