Zivju zupa, kas pagatavota no konserviem

edzive

Padomju laikā līdzīgu zupu no konservēta rozā laša sauca par ”atpūtnieka vakariņām” pēc analoga konserviem ”tūristu brokastis”’. Vasarnīcā, prom no civilizācijas, varēja vārīt sātīgu zupu no konserviem kaut katru dienu. Svarīga sastāvdaļa šai zupai ir prosa, tā piešķir zupai tekstūru. Daudz ir atkarīgs arī no sīpolu un burkānu apcepšanas – no tā zupai būs saldums un piesātinātība. Zupa būs garšīgāka, ja to uz nakti atstās ledusskapī. 

Sastāvdaļas

  • Sīpols – 1gb
  • Burkāns – 1gb
  • Kartupeļi – 400g
  • Prosa – 70g
  • Rozā lasis savā sulā – 240g
  • Dilles – 20g
  • Sāls- -pēc garšas
  • Pipari melni malti – pēc garšas

Pagatavošana

Katlā ar biezu apakšu apcep eļļā sīpolu un burkānu, kas sagriezti mazos kubiciņos. Aplej dārzeņus ar diviem litriem ūdens, pievieno nelielos kubiciņos sagrieztus kartupeļus, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Pievieno noskalotu prosu un vāra desmit minūtes. Konservēto zivi sadala nelielos gabaliņos, izņem asakas. Pievieno zivi zupai un vāra vēl 10-15 minūtes. vārīšanās beigās pieliek sāli un piparus. Noņem no uguns un pievieno sakapātas dilles. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More