Ļoti garšīga rauga mīkla priekš pīrāgiem, pīrādziņiem un bulciņām

edzive

Pēc šīs receptes gatavoto mīklu novērtēs katrs, kas cep mājās. Lai to pagatavotu vajadzēs ap 2-3 stundas, bet rezultāts ir to vērts. Gatavās bulciņas sanāks gaisīgas un garšīgas. Priekš pagatavošanas vislabāk ņemt dabīgo sviestu. Margarīns šoreiz nederēs. 

Sastāvdaļas: 

  • Piens – 150ml
  • Sāls – 1 tējk. 
  • Cukurs – 80-100g
  • Olas – 3gb
  • Svaigs raugs – 50g
  • Sviests – 125g
  • Eļļa – 3 ēd. kar. 
  • Milti – 550-600g

Pagatavošana: 

Jāpagatavo ieraugs.

Dziļā traukā liek raugu, pieber 1,5-2 ēd. kar. cukura no kopējā daudzuma. Kārtīgi izberzē ar karoti. Raugs izšķīdīs cukura ietekmē. pienu uzsilda līdz 35-38 grādi, pielej rauga masai. pieber glāzi izsijātu miltu, samaisa līdz rodas viendabīga masa. Pārsedz ar dvielīti un liek siltā vietā uz 15-20 minūtēm. 
Citā traukā pa to laiku iesit olas, pieber atlikušo cukuru un sāli, kārtīgi samaisa. Pievieno izkausētu sviestu un eļļu bez smaržas. Samaisa ar karoti. Pēc 15 minūtēm labam raugam vajadzētu aktivizēties. Pielej pie rauga masas olu maisījumu, samaisa. pieber izsijātus miltus. sāciet maisīt līdz sabiezēšanai. Pēc tam pārliek uz dēlīša, kas apkaisīts ar miltiem, un jauc mīkstu, nedaudz pie rokām līpošu mīklu. Pārliek atpakaļ dziļā bļodā, pārsedz ar dvieli un liek siltā vietā uz 50-60 minūtēm. Ja telpa pavēsa, tad vajadzēs ap 1.5-2 stundām. Mīkla gatava! Var sākt gatavot savus mīļākos pīrādziņu vai bulciņas. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More