Boršča pagatavošana ziemai ir ļoti izdevīga, jo tad var ātri pagatavot zupu. Ņemot burciņu, zupu var uzvārīt pa 20-30 minūtēm. Ērti, vai ne?
Sastāvdaļas:
- Bietes – 2kg
- Burkāni – 700g
- Kāposts – 1kg
- Paprika – 4gb
- Tomāti – 500g
- Skābi āboli – 4gb
- Ķiploki – 1gb
- Sīpoli pēc vēlēšanās – 3-6gb
- Eļļa – 1 glāze
- Sāls – 1 ēd. kar.
- cukurs – 3 ēd. kar.
- Esence 70% – 1 ēd. kar.
Pagatavošana:
Dārzeņus mazgā, tīra. Tomātus samaļ gaļasmašīnā vai sasmalcina virtuves kombainā.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2020/08/Screen-Shot-2020-08-13-at-09.47.27.png)
Bietes – pusi sarīvē un otru pusi sagriež kubiciņos. Burkānus sarīvē. Papriku griež strēmelēs. Kāpostu griež tā, kā vēlaties lai izskatās jau gatavā ēdienā.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2020/08/Screen-Shot-2020-08-13-at-09.48.04.png)
Ķiploku sagriež rupjos gabalos. Ābolus griež pēc vēlēšanās. Visas sastāvdaļas, izņemot esenci, liek sautējamajā katlā, samaisa.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2020/08/Screen-Shot-2020-08-13-at-09.48.56.png)
Sautē 20 minūtes, sākot ar vārīšanās sākšanās laiku. Pielej esenci, sautē vēl 5 minūtes, kārtīgi samaisa. Dārzeņus liek iepriekš sterilizētās burkās, aizvāko. Atstāj atdzist istabas temperatūrā. Sanāk 5 litri. Glabā vēsā vietā. Ja jums nav žēl laika tagad, tad noteikti pagatavojiet šo ātro boršču