Kūka ar saldajiem ķiršiem (čerešņām) želejā – kūst mutē un iepriecinās ikvienu saldummīli!

edzive

Šodien jums atklāsim saldo ķiršu kūkas recepti, kas pat ir garšīgāka kā kūka “Putna piens”. Tā kūst mutē un sagādās jums lielu prieku. Skaists ēdiens rosina apetīti un, kamēr mums ir pieejami, daudz ķiršu, tikmēr tos vajag baudīt visdažādākajās receptēs. Pagatavojiet šo kūku un pārsteidziet savus mīļos ar neparastu ēdienu no sezonas ogām. Jauku mielastu! 🙂

  • Gatavošanas laiks – 15 minūtes.
  • Pagatavošanās laiks 1 stunda + krēma un želejas sastingšanas laiks.
  • Porciju skaits – 8.

Sastāvdaļas

Biskvīts:

  • Kviešu milti 60g;
  • Cukurs – 60g;
  • 2 vistu olas.

Vārītais krēms:

  • 2 ēdamkarotes kviešu milti;
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes;
  • 500ml piens;
  • 100g pūdercukurs;
  • 100g sviesta;
  • 1 olas dzeltenums;
  • 10g vaniļas cukura;

Sīrups:

  • 100ml ūdens;
  • 100g cukurs;

Želejas slānis:

  • 80g sausās želejas ar ķiršu garšu;
  • 280ml ūdens;
  • Svaigi ķirši;
  • 1 ēdamkarote cukura.

Pagatavošana

Sagatavo sastāvdaļas mīklai.

Ļoti rūpīgi atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem tā, lai neviens piliens nenonāk dzeltenuma nenonāk baltumā. Pretējā gadījumā baltumu nevarēs uzputot.

Baltumus sakuļ ar mikseri, līdz izveidojas gaišas putas. Tad stingrajās putās iecilā olu dzeltenumus un iesijā miltus. Visu ļoti uzmanīgi iecilā ar lāpstiņu. Tad ņem cepamo formu un apakšā vispirms ieliek cepamo papīru. Cepamo papīru ieļļo ar eļļu, liek mīklu veidnē uz izlīdzina.

Trauku liek cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem un cep, kamēr biskvīts paliek brūns. Biskvīta gatavību pārbauda ar koka iesmiņu. Iesmiņš jādur biskvīta visbiezākajā vietā un, ja tam nekas nepielīp, tad tas ir gatavs. Aptuvenais cepšanas laiks ir 20 minūtes.

Pēc tam biskvītam ļauj nedaudz formā atdzist. Tad ar plānu nazi griež formas malās, lai biskvīts viegli atdalītos. Lai biskvīts nerūgtu no sīrupa vislabāk, ja to izcep 8 stundas pirms kūkas pagatavošanas.

Sagatavo visas nepieciešamās sastāvdaļas krēmam.

Katliņā ielej pusi piena, liek to uz plīts un vāra. Pa to laiku bļodā liek miltus, cieti, cukuru, dzeltenumus un 100 ml piena. Visu kārtīgi samaisa un pielej atlikušo pienu. Verdošajā pienā, intensīvi maisot ar putotāju, pievieno miltu maisījumu, vāra uz mazas uguns līdz masa sabiezē un tad to atdzesē līdz istabas temperatūrai.

Sviestu iepriekš sagriež mazos gabaliņos un atstāj istabas temperatūrā un pēc tam ar mikseri sakuļ, putošanas laikā pievieno vaniļas cukuru. Gatavo masu pievieno saputotajam sviestam, nepārtraucot putošanu.

Sagatavo visas nepieciešamās sastāvdaļas sīrupam.

Ūdeni uzvāra, izšķīdina tajā cukuru un vāra aptuveni 1 minūti. Sīrupu atdzesē. Tālak jādarbojas ar biskvītu. Biskvītu liek formā, kas apakšā izklāta ar pārtikas plēvi. Biskvītam nogriež augšējo garozu un tad uzmanīgi to apslaka ar sīrupu.

Tad lej uz biskvīta olu krēmu un liek uz pusstundu ledusskapī.

Tad sagatavo visas sastāvdaļas želejas slānim.

Ķiršus nomazgā, noņem kātiņus un pēc iespējas uzmanīgāk tā, lai nebojātu ķirsi, izņem kauliņus. Katliņā ber ķiršu želejas koncentrātu, pievieno cukuru, pārlej ar aukstu vārītu ūdeni, samaisa un atstāj uz aptuveni 40 minūtēm.

Tad bļodiņu liek ūdens peldē, līdz želatīns ir pilnībā izšķīdis un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Tad uz kūkas liek ķiršus, aplej ar nelielu daudzumu želejas un liek ledusskapī. Ja liesiet visu ķiršu želeju uzreiz, tad ķirši uzpeldēs. Kad želeja nedaudz sastingusi, tad lej virsū atlikušo želeju un notur ledusskapī vismaz divas stundas.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More