Kabacīšus gatavoju tikai tā! Neticami garšīgi, viegli un nav stundām jācep

edzive

Visgaršīgākie kabacīši un visvienkāršākā un ātrākā recepte. Truklāt jums nebūs stundām jāstāv pie plīts, vienkārši sagriež, sajauc ar garšvielām un rīvmaizi, bet pēc tam liek traukā un cepeškrāsnī iekšā! Jau kādu laiciņu ir sākusies vasara un dārzeņu sezona rit pilnā sparā. Tāpēc arī ir pienācis laiks papildināt savas kulinārijas prasmes un dažādot ēdienkarti ar dārzeņiem. Lūk, recepte kā pagatavot gardus kabačus jeb cukini cepeškrāsnī. Neskatoties uz šķietamo vienkāršību, ēdienam ir izsmalcināta garša, tas ir sātīgs un veselīgs.

Sastāvdaļas

  • 2 jaunie kabacīšis
  • 3 – 4 ķiploku daiviņas
  • 1 tējkarote zaļumu garšvielas
  • 1 tējkarote maltas paprikas
  • 3 ēdamkarotes 20% skābā krējuma
  • 2 ēdamkarotes rīvmaizes
  • 1 tējkarote sāls

Gatavošanas laiks – 10 minūtes.

Cepšanās laiks – 1 stunda.

Porciju skaits – 4.

Pagatavošana

Sagatavojiet visas nepieciešamās sastāvdaļas. Šim ēdienam ir piemēroti tikai ļoti jauni kabači, ar maigu mizu un nenobriedušām sēklām. Nomazgājiet tos tekošā ūdenī, nosusiniet un sagrieziet lielās ripās. Lai kabači izskatītos skaistāk, tos var sagriezt ar rievaino nazi.

Ķiploku daiviņas notīra un smalki sagriež. Sagreizto kabaci ieliek traukā, apkaisa ar ķilokiem, papriku, provansas zaļumiem, rīvmaizi un sāli (sāli labāk pievienojiet pēc garšas) un pievieno skābo krējumu. Tad visu samaisa.

Visu pārliek cepamajā formā. Ja cepamais trauks ir no keramikas vai stikla, tad tas ir jāieliek aukstā krāsnī un tikai tad jāslēdz iekšā cepeškrāsns. Bet, ja jums ir metāla vai silikona trauks, tad to lieciet uzkarsētā cepeškrāsnī.

Cepšanas laiks ir atkarīgs no trauka, bet kabači jācep tik ilgi, kamēr tie ir mīksti. 180 grādos 35 minūtes līdz pat 1 stundai.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More