Kā izcept gardu un gaisīgu biskvītu

edzive

Gaisīgs biskvīts ir prasmīga kulināra cienīga dāvana. Šajā receptē mēs atklāsim noslēpumu, kā pareizi pagatavot biskvīta mīklu, un ko darīt, lai biskvīts saglabātos gaisīgs arī pēc cepšanas.

Nav nekā sarežģīta biskvīta kūkas cepšanā, tomēr bieži vien saimnieces saskaras ar to, ka biskvīts nesanāk pietiekami gaisīgs, bet atsevišķos gadījumos tas pat sāk līdzināties lielai pankūkai.

Lai izvairītos no visām grūtībām un kliedētu neskaidrības, piedāvājam jūsu uzmanībai šo recepti, kā arī dažus noderīgus padomus un viltības, kas ļaus izcept nevainojamu biskvītu, kurš izdosies vienmēr un kļūs par lielisku pamatni svētku kūkai.

  1. Vispirms sagatavosim cepamo formu. Noklājam tās dibenu ar pergamentu un noziežam pannas dibenu un sānu malas ar izkausētu sviestu.
  1. Uzkarsējam cepeškrāsni līdz 150 grādiem. Pa to laiku sajaucam un izsijājam atsevišķā traukā miltus un cieti.
  1. Olu dzeltenumus atdalām no baltumiem. Sakuļam dzeltenumus sausā tīrā traukā ar nelielu  cukura daudzumu (2-3 karotes būs pietiekami), līdz tie kļūst balti.
  1. Citā ideāli tīrā un sausā traukā sakuļam olu baltumus (tiem obligāti jābūt aukstiem!!!) ar jaudīgu mikseri (miksera lāpstiņām noteikti jābūt tīrām un sausām!), ar lielu ātrumu, līdz izveidojas bieza balta masa, pievienojam vanilīnu, kas sajaukts ar cukuru un šķipsniņu sāls. Sakuļam, līdz viss izkusis.
  1. Abas masas (dzeltenumus un baltumus) nesteidzīgi un uzmanīgi samaisām. Gatavā masā uzmanīgi ar silikona lāpstiņas palīdzību iemaisām miltus un cieti, ko atkārtoti izsijājam. Pats galvenais ir neļaut gaisa burbulīšiem izšķīst. Jo ‘’pufīgāka’’ būs mīkla, jo gaisīgāks būs mūsu biskvīts. Gatavo mīklu ilgi maisīt nedrīkst.
  1. Lejam mīklu jau iepriekš sagatavotā formā un liekam to cepeškrāsnī uz 40 minūtēm. Cepšanas laikā cepeškrāsns durtiņas nekādā gadījumā nedrīkst atvērt!
  1. Pēc 40 minūtēm uzmanīgi paveram cepeškrāsns durtiņas un, pirkstu piespiežot biskvīta centrā, pārliecināmies, vai tas ir izcepies. Ja vidiņš ieplok un uzreiz ieņem iepriekšējo formu, tātad biskvīts ir gatavs. Izslēdzam cepeškrāsni, taču biskvītu atstājam tajā vēl uz 30 minūtēm pie atvērtām durtiņām. Tikai pēc tam izņemam biskvītu, ļaujam tam pastāvēt vēl stundu un tad ņemam laukā no formas. Var biskvītu atstāt uz visu nakti, uzliekot uz metāla režģa, lai tas pilnībā izžūtu.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More