Prosas putra tagad man nekad nekļūst rūgta un vienmēr ir irdena. Izrādās, ne visi zina šo vienkāršo triku

edzive

Nu gan brīnumi, izrādās, ka visvienkāršāko ēdienu gatavošanas aksiomas visi nemaz nezin! Vasaras pēdējās brīvdienas es pavadīju pie savas draudzenes. Mēs lieliski pavadījām laiku, bet no rīta es ieraudzīju savu draudzeni, mirkstam asarās. Kas noticis?

Izrādījās, ka prosas putraimi, no kuriem viņa bija gribējusi izvārīt savu iemīļoto biezputru, gluži negaidīti kļuvuši rūgti. Steidzos palīgā un acumirklī likvidēju negadījuma sekas, sniedzot draudzenei arī pāris noderīgu padomu. Ceru, tie noderēs arī jums!

Kāpēc tie ātri bojājas un kļūst rūgti

– Kā liecina informācija uz iepakojuma, prosa ir viens no kalorijām visbagātākajiem putraimu veidiem ar visai īsu derīguma termiņu (maksimums, pusgadu). Pēc šī termiņa beigām necentieties ekonomēt, bet izmetiet šos putraimus atkritumos, pat ja nav nekā cita, ko pagatavot brokastīs.

– Prosas putraimiem nepatīk arī mitrums. Atliek tos kaut nedaudz samērcēt, un putraimi jau ir izmetami.

– Tā kā prosa garšo ne tikai cilvēkiem, bet arī seškājainajiem neaicinātajiem kaimiņiem, ļoti svarīgi ir pasargāt putraimus no skudrām un citiem rijīgiem kukaiņiem. ja tie tomēr jau ir paguvuši panašķēties vai pat iekārtojušies tajos uz dzīvi,  tad produkts viennozīmīgi būs jāizmet. Putraimu garša būs neglābjami sabojāta!

Ko es darīju

  • Izpētot rakstīto uz iepakojuma, secināju, ka derīguma termiņš ir nedaudz pārsniegts. Es uzlēju putraimiem verdošu ūdeni, veikli to nokāsu, un rūgtums pazuda, kā nebijis!
  • Tāpat prosu var arī iemērkt karstā ūdenī un atstāt uz 15-18 minūtēm 3-4 reizes pēc kārtas. Pēc katra tāda ‘’seansa’’ putraimi ir kārtīgi jānoskalo karstā ūdenī.
  • Rūgtumu var arī ‘’izvārīt’’ – putraimi, kas aplieti ar ūdeni, jāuzliek uz plīts, jāpagaida, kamēr ūdens sāks vārīties, un tūlīt pat rūgtumu uzņēmušais ūdens jānolej. Šo vienkāršo, taču ļoti efektīvo paņēmienu atkārtojam 3-4 reizes pēc kārtas.
  • Rūgto piegaršu var likvidēt arī, skalojot prosu ar ūdenim pievienotu šķipsniņu sāls vai sodas.
  • Taču, ja prosas derīguma termiņš ir beidzies jau pirms 2-3 mēnešiem, izmetiet to bez žēlastības, lai nenodarītu pāri savai veselībai!
  • Bet, lai prosas biezputra sanāktu tikpat irdena, ka uz bildītes, ir jāievēro ideāla putraimu un šķidruma attiecība. Biezputrai tā ir 1 glāze putraimu uz 1,5 glāzi ūdens vai jebkura treknuma piena.

Lūk, tā ir pareizi jāvāra putra!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More