Īsta Ņujorkas siera kūka ar zīdainu tekstūru un vieglu citrona garšu

edzive

Siera kūka ir viegli pagatavojama, un pats process prasa daudz laika, bet rezultāts ir tā vērts. Gandrīz visās siera kūku receptēs ir ieteicams izmantot ūdens peldi, lai iegūtu krēmīgu un samtainu tekstūru, kā arī novērstu plaisāšanu cepšanas laikā. Šī recepte būs bez ūdens peldes. Lai vienmērīgi un bez plaisām ceptu siera kūku, vispirms 10 minūtes jācep augstā temperatūrā, pēc tam pakāpeniski samazinot temperatūru. 

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • Smilšu mīklas cepumi vai nesālīti krekeri – 350g
  • Sviests – 200g +formas ieziešanai
  • Cukurs – 2 ēd. kar. 

Pildījumam:

  • Svaigais siers (filadelfijas) – 1kg
  • Cukurs – 250g
  • Kukurūzas ciete – 3 ēd. kar. 
  • Citronu sula – 2 ēd. kar. 
  • Citrona miziņa – 2 tējk. 
  • Olas – 5gb
  • Vaniļas ekstrakts – 2 tējk. 
  • Krējums 20% – 100g

Pārklāšanai:

  • Krējums 20% – 150g
  • Pūdercukurs – 2 ēd. kar. 
  • Citronu sula – 2 tējk. 

Dekorēšanai:

  • Augļi
  • Ogas

Lasi arī: 8 populārākie krēmi tortēm un citiem desertiem

Pagatavošana

Sāk ar pamatnes gatavošanu. Sablenderē cepumus, pielej izkausētu sviestu, pievieno cukuru un labi samaisa. Cepamo formu ( 22cm ) izklāj ar cepampapīru, malas iesmērē ar sviestu. Cepumu drupatas kārto formā – kārtīgi piespiež apakšu un veido sānu malas. Cep cepeškrāsnī 175 grādos 10 minūtes. Pilnībā atdzesē istabas temperatūrā.

Gatavojam pildījumu siera kūkai. Visām sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā. Traukā liek svaigo sieru un maisa līdz kļūst mīksts un gluds. Ja kuļ ar mikseri, tad to dara uz vislēnākajiem apgriezieniem. Pievieno cukuru nelielām porcijām un turpina maisīt. Nedrīkst ļoti sakult, jo tad masa kļūs pārāk gaisīga un cepot var uzpūsties un pārplīst. Vislabāk ir maisīt ar roku ar slotiņu nevis ar mikseri. Pievieno kukurūzas cieti, citronu sulu, citrona miziņu, vaniļas ekstraktu un sakult burtiski 15-20 sekundes. Pievieno krējumu un atkal sakuļ ap 15-20 sekundes. Pievieno pa vienai olas, pēc katras sakuļ līdz viendabīgai konsistencei.

Gatavo siera masu lej izceptajā pamatnē. Formu var mazliet paklapēt pa galdu lai iziet gaisa burbuļi. 
Un tagad pats galvenais!

Cept stingri pēc instrukcijas, lai nesaplaisā un nepaliek sausa. Pirmās desmit minūtes kūku cep 200 grādos, tad samazina temperatūru uz 120 grādiem un cep vēl 60-90 minūtes. Pēc cepšanas izslēdz cepeškrāsni un atstāj siera kūku pie aizvērtām durtiņām vēl uz 30 minūtēm. Tad atver durtiņas un atstāj vēl uz 30 minūtēm. Laiks var nedaudz atšķirties, tas atkarīgs no katras cepeškrāsns.

Kamēr kūka cepas, pagatavo krējuma kārtu. Nelielā bļodiņā liek krējumu, pūdercukuru, citronu sulu un kārtīgi samaisa. Izņem kūku no cepeškrāsns un vēl karstu pārsmērē ar krējuma krēmu. Tad atstāj siera kūku atdzist istabas temperatūrā. 
Pēc pilnīgas atdzišanas siera kūku liek ledusskapī uz 6-8 stundām. Izņem kūku no formas un liek uz pasniegšanas trauka. Dekorē ar ogām un augļiem pēc savas izvēles. Kūka ir gatava pasniegšanai! Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More