Hačapuri ir viens no populārākajiem gruzīnu nacionālās virtuves ēdieniem. Hačapuri pīrāgi ir savdabīgi, gardi un sātīgi. Un izrādās tos var pagatavot ne tikai cepeškrāsnī, bet arī uz grila un pīrādziņi iegūs vēl niansētāku garšu. Turklāt to pagatavošana nebūt nav sarežģīta.
Sastāvdaļas
- 500g kārtainās mīklas
- paciņa saldā krējuma
- 500g sulguni siers
- sāls pēc garšas
- ķiploks pēc garšas
Pagatavošana
Sākumā pagatavo hačapuri pildījumu. Uz rupjas rīves sarīvē sieru, sapresē ķiploku, samaisa visu ar saldo krējumu un nedaudz sāls.
![Ñ
аÑапÑÑи на мангале ÑоÑо](https://sovkusom.ru/wp-content/uploads/recepty/h/hachapuri-na-mangale/1.jpg)
Kārtaino mīklu sagriež aptuveni 5cm garās sloksnēs.
![Ñ
аÑапÑÑи на мангале ÑоÑо](https://sovkusom.ru/wp-content/uploads/recepty/h/hachapuri-na-mangale/2.jpg)
Pildījumu aplipina ap iesmu un aptin ar mīklas loksni.
![Ñ
аÑапÑÑи на мангале ÑоÑо](https://sovkusom.ru/wp-content/uploads/recepty/h/hachapuri-na-mangale/3.jpg)
Mīkla izdara nelielus iegriezumus. Liek uz vidēja kartsuma un grilē aptuveni 5 – 7 minūtes.
![Ñ
аÑапÑÑи на мангале ÑоÑо](https://sovkusom.ru/wp-content/uploads/recepty/h/hachapuri-na-mangale/4.jpg)
![Ñ
аÑапÑÑи на мангале ÑоÑо](https://sovkusom.ru/wp-content/uploads/recepty/h/hachapuri-na-mangale/5.jpg)