Tomāti un gurķi ir vieni no populārākajiem dārzeņiem, kurus cenšamies pagatavot dažnedažādos veidos! Un izrādās ne tikai gurķi var būt mazsālīti, bet arī tomāti. Ieteikums: vislabāk izmantot vidēja izmēra tomātus un zaļumus likt pēc gaumes.
Sastāvdaļas
- 1l ūdens
- pētersīļi pēc garšas
- kinza pēc garšas
- 3 ķiploku daivas
- malti sarkanie pipari
- 55g sāls
- dilles pēc garšas
- 6 – 8 tomāti
- malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
Tomātus nomazgā un iegriež ar nazi krusteniskā veidā.
![помидоÑÑ Ð¿Ð¾-аÑмÑнÑки](https://sovkusom.ru/wp-content/uploads/recepty/p/pomidory-po-armyanski/1.jpg)
Nomazgā un nosusina zaļumus, sakapā un samaisa kopā ar smalcinātu ķiploku. Zaļumu pildījumu pilda tomātos.
![помидоÑÑ Ð¼Ð°Ð»Ð¾ÑолÑнÑе](https://sovkusom.ru/wp-content/uploads/recepty/p/pomidory-po-armyanski/2.jpg)
Vāra sālījumu: piepilda katlu ar ūdeni, pievieno sāli, piparus, pavāra pāris minūtes un ļauj atdzist. Tomātus tikmēr liek dziļā traukā, aplej ar marinādi, uzliek tomātiem pa virsu nelielu presi un atstāj siltā vietā uz 3 dienām.
![ÑеÑÐµÐ¿Ñ Ð¿Ð¾Ð¼Ð¸Ð´Ð¾Ñ Ð¿Ð¾-аÑмÑнÑки](https://sovkusom.ru/wp-content/uploads/recepty/p/pomidory-po-armyanski/3.jpg)
Šī uzkoda būs ideāla ar gaļu un kartupeļiem.