Pīrāgs ”Mežģīnes” desmit minūtēs – skaists, neparasts, garšīgs

edzive

Pīrāgs ”Mežģīnes” ar lavašu un biezpienu gatavojas ļoti vienkārši un recepte to pierāda. Rezultātā sanāk maigs un garšīgs deserts, kuru var pasniegt gan siltu, gan aukstu. Pīrāgā bez pamatpildījuma var likt ogas, augļus. 

Sastāvdaļas: 

  • Lavašs – 1lapa (40×60) 
  • Olas – 5gb
  • Biezpiens – 450g
  • Kefīrs – 100ml
  • Krējums – 2 ēd. kar. 
  • Cukurs – 5 ēd. kar. 
  • Manna – 3 ēd. kar. 
  • Ķirši – 100g

Pagatavošana: 

Dziļā bļodā ber biezpienu, iesit pāris olas. Pievieno krējumu un cukuru. Tagad pievieno mannu un visu samaisa. Lai biezpiena masa sanāktu viendabīga iesaka lietot blenderi ar trauku. Blenderē izejvielas 2-3 minūtes, kamēr biezpiena masa kļūst viendabīga, bez kunkuļiem. Lavašu izklāj uz galda, izlīdzina biezpiena masu. No lavaša malām ieteicams atstāt 2 cm. Izkārto ķiršus. Var ņemt gan svaigus, gan saldētus. Galvenais – izņemt kauliņus. Uzmanīgi satin lavašu stingrā ruletē. Cepšanas formu izklāj no iekšpuses ar foliju, satin ruleti kā gliemezīti un ieliek formā. Ja lavašs kaut kur pārplīst – tā nav liela bēda. 
Gatavo pildījumu no kefīra un atlikušajām olām. Var pievienot nedaudz cukura un kārtīgi samaisa. Gatavo masu lej uz lavaša formā. Jāseko līdzi, lai visas tukšās vietas piepilda kefīra uzlējums. Formu pārklāj ar foliju un liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos uz pusstundu. Pēc 20 minūtēm var noņemt foliju un pārbaudīt pīrāga gatavību un struktūru. Gatavo pīrāgu atdzesē formā, tad izņem, sagriež un pasniedz. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More