3 lieliskas receptes lavaša pagatavošanai

edzive

Trīs receptes ko pagatavot ar lavašu. Noderēs brokastīm, pusdienām vai vakariņām. 

1.Sastāvdaļas

  • Siers – 120g                            
  • Tomāti – 2gb
  • Paprika – 1gb
  • Lavašs – 2 lapas
  • Sāls
  • Pipari
  • Provansas garšvielas
  • Olas – 1+3gb
  • Sviests
  • Desa – 170g

Pagatavošana

Sieru sarīvē uz smalkas rīves, divus tomātus sagriež plānās šķēlītēs. Papriku sagriež nelielos gabaliņos. Ņem 2 lapas lavašu un izgriež apļus 20cm diametrā, jāsanāk būtu 6 gb. Vienai olai pievieno sāli, piparus pēc garšas un samaisa. Pannu iesmērē ar sviestu un lej sakulto olu. Liek vienu lavašu, pa virsu desu un uzber sarīvēto sieru, liek otru lavašu un virsū tomātus. Apber ar sieru un virsū lavašu. Pa virsu liek sagriezto papriku, apber ar sieru un atkārto pirmās divas kārtas. Trijām olām pievieno pusi tējkarotes sāls, piparus, provansas garšvielas. Sakuļ un lej pa virsu lavašam. Cep no abām pusēm uz mazas uguns 5-7 minūtes. Gatavu kārtaino pīrāgu pārliek uz šķīvja, sagriež un pasniedz. 

2. Sastāvdaļas

Mērcei:

  • Krējums – 3 ēd. kar. 
  • Ķiploks – 2 daiviņas
  • Sāls
  • Pipari
  • Olas – 2gb
  • Piens – 50ml

Pagatavošana

Smalki sagriež vārīto vistu, trīs tomātus, sieru un dilles. Divas lapas lavaša sagriež uz pusēm, lai sanāktu 4 gb. Krējumā ierīvē ķiploku, pieber sāli, piparus pēc garšas. Ar krējuma mērci apsmērē lavaša malu. Trijstūrī izliekam sagatavoto pildījumu un saloka kā trijstūri. Divām olām pielej pienu, pieber sāli un sakuļ līdz viendabīgai masai. Katru trijstūri apmērcē olā un cep uz vidējas uguns, līdz kļūst zeltaini brūni. 

3. Sastāvdaļas

  • Sīpols – 2-3gb
  • Eļļa – 1 ēd. kar. 
  • Vistas maltā gaļa – 500g
  • Sāls
  • Pipari
  • Provansas garšvielas
  • Lavašs – 3 lapas
  • Majonēze – 100g
  • Olas – 3gb
  • Krējums – 200g
  • Siers – 50g

Pagatavošana

Sīpolus sasmalcina, liek traukā un aplej ar eļļu un liek mikroviļņu krāsnī uz 4 minūtēm. Vistas maltajā gaļā ieber provansas garšvielas, piparus, sāli un sīpolus. Kārtīgi samaisa. Lavašu sasmērē ar majonēzi un virsū plānā kārtā liek malto gaļu. Satin kā ruletīti un liek cepampannā.  Trim olām pievieno piparus, sāli, krējumu un samaisa līdz viendabīgai masai un lej virsū lavašam. Apber ar sarīvētu sieru un liek cepeškrāsnī, kas uzsildīta līdz 180 grādiem. Cep 50 minūtes. Ļauj nedzaudz atdzist un sagriež. Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More