Karaliskā torte ar vārīto krējuma krēmu

edzive

Šī kūka ir īsta slavenība. Ir baudīti dažādi varianti šai kūkai, bet šī būs recepte no bērnības. Vārītais krējuma krēms garšo kā pakusis saldējums. Torte sanāk ļoti maiga. 

Sastāvdaļas

Tortei uz 2,3kg, augstums 8cm, diametrs 19,5cm: 
Biskvītiem (uz 18cm formu): 

  • Olas – 2gb
  • Krējums – 250g 
  • Cukurs – 200g
  • Milti – 160g
  • Soda – 0,5 tējk. 
  • Etiķis sodas dzēšanai
  • Rozīnes – 40g
  • Valrieksti – 40g
  • Kakao pulveris – 1 ēd. kar. 

Vārītais krējuma krēms (tortei uz 18-20cm): 

  • Olas – 3gb
  • Cukurs – 170g
  • Vanilīns
  • Milti – 3 ēd. kar. 
  • Krējums – 470g
  • Sviests – 150g

Siera krēms tortes pārklāšanai: 

  • Svaigais siers – 500g
  • Sviests – 120g
  • Pūdercukurs – 70g

Pagatavošana

Gatavošanu sāk ar vārīto krēmu. Olas, cukuru, vanilīnu un krējumu samaisa un liek ūdens peldē. Vāra līdz krēms sabiezē, nepārtraukti maisot. Paiet apmēram 12 minūtes. Krēmu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek lai atdziest. 
Tālāk sāk gatavot biskvītus. Olas sakuļ ar cukuru līdz baltai gaisīgai masai. Pievieno krējumu un dzēsto sodu. Visu samaisa līdz viendabīgai masai. Lēnām ber izsijātus miltus un atkal samaisa. Mīklu sadala trīs daļās. Vienai daļai pievieno kakao, otrai daļai pievieno rozīnes (izmērcētas un nosusinātas), trešajā daļā pievieno valriekstus. Valriekstus no sākuma apcep uz sausas pannas un pēc tam sasmalcina. Citi gatavo vēl ceturto biskvītu ar magonēm. Ja jūs arī vēlaties pievienot, tad mīklas recepti palielina par 1/3 daļu. Cep visus biskvītus pēc kārtas 180 grādos ap 15 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Biskvītiem ļauj pilnībā atdzist. 

Pa šo laiku vārītais krēms ir atdzisis un var pabeigt tā gatavošanu. Sviestu istabas temperatūrā sakuļ līdz baltai gaisīgai masai. Pa daļām pievieno vārīto krēmu, turpinot kult. Pēc vēlēšanās vēl var pievienot citrona miziņu. Krēms ir gatavs. 
Sāk kārtot torti. Torti var kārtot formā, kuras malas iz izklātas ar pārtikas plēvi. Pa vienam liek biskvītus un pārklāj ar krēmu. Kārtību var mainīt pēc jūsu vēlēšanās. Receptē pirmais ir rozīņu biskvīts, pa vidu kakao un augšā ar riekstiem. Augšējo biskvītu ar krēmu nepārklāj. Biskvītus var piesūcināt pēc vēlēšanās. Šoreiz piesūcina biskvītus ar pienu samaisītu ar cukuru. Krēma kārta sanāk bieza. Ar to pilnīgi pietiek lai noklātu visu torti. Apklāj torti ar pārtikas plēvi un liek uz nakti ledusskapī. 

Torti var pārklāt arī ar vārīto krēmu un dekorēt pēc savas izvēles. Bet priekš gludas virsmas šoreiz izmantosim siera krēmu. 

Visām sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā. Sviestu sakuļ līdz baltai, gaisīgai masai, no sākuma ar vidēju miksera ātrumu, bet beigās ar augstu ātrumu. Pieber izsijātu pūdercukuru un kuļ ar lēnu ātrumu. Svaigo sieru pievieno divos piegājienos un kuļ lēni. Ilgi kult nevajag, tikai lai samaisītu sastāvdaļas. Nelielu daudzumu krēma atliek malā, kur pēc tam pievieno zaļo krāsvielu. Ķeramies klāt tortes pārklāšanai ar krēmu. Izņem torti no ledusskapja un pārklāj ar pirmo krēma kārtu. Tā ir rupja, vajag savākt visas drupatas. Liek uz stundu ledusskapī. Atdzisušo torti pārklāj ar otro krēma kārtu un izlīdzina. Apakšējo sānu daļu var pārklāt ar zaļo krēmu. Dekorē torti pēc savas vēlēšanās un liek vēl uz 1-2 stundas ledusskapī. 

Lūk, video:

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More