Laša pastēte svētku galdam

edzive

Labi garšos gan uz sviestmaizes, gan tostermaizes. 

Sastāvdaļas: 

  • Lasis – 500g
  • Sāls – 1/2 tējk. 
  • Rozmarīns – 1/2 tējk. 
  • Eļļa – 1-2 ēd. kar. 
  • Sviests – 150g un 50g
  • Sarkanie ikri – 90g

Pagatavošana: 

Zivi apber ar sāli, pievieno rozmarīnu, uzber piparus un apsmidzina ar eļļu. Liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 20-25 minūtes. Var gatavot arī uz pannas. Tas aizņems ap 15 minūtes. Kā katram labāk patīk. Ļauj atdzist un atdala no asakām. Fileju liek blenderī vai virtuves kombainā, pievieno 150 gramus sviesta istabas temperatūrā, pievieno 3 tējkarotes sarkano ikru un samaisa. Sviestu noteikti jāņem labas kvalitātes. Masu liek bļodā un pievieno vēl 3 tējkarotes ikru, samaisa. Pastēti liek ledusskapī lai sastingst. Gatavs – var gatavot sviestmaizes. Šādu pastēti var pagatavot arī iepriekš, tikai tad tā ir ”jāaizzīmogo”.

50 gramus sviesta izkausē, noņem putas, ja tādas ir. Ļauj sviestam nedaudz atdzist un lej pāri pastētei. Ļauj sviestam sastingt ledusskapī. Šādā veidā pastēti var uzglabāt 3-4 dienas. Lai pasniedzot maizīte izskatītos labāk, ņem maizi, izgriež apaļu, un ar konditorejas šprices palīdzību uzspiež pastēti uz maizes un dekorē ar ikriem un zaļumiem. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More