Par pirmo ēdienu nozīmi ēdienkartē ir runāts daudz un patiešām zupas iekļaušana ēdienkartē kaut vai reizi nedēļā ir ļoti svarīga. Un, lūk, varam ieteikt, kā pagatavot gardu frikadeļu zupu. Dāmas un kungi, frikadeļu zupa ar kartupeļiem. Šo gardo ēdienu spēs pagatavot ikviena saimniece.
Sastāvdaļas
- 400g cūkgaļas
- 1 ola
- pusēdamkarote mannas miltu
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 3 kartupeļi
- 1 tomāts
- 1 pētersīļu saišķis
- 1/2 paprikas
- 1 ķiploku daiva
- 2 – 3 lauru lapas
- sāls, pipari
Pagatavošana
Sākumā uz uguns uzliek katlu, kamēr ūdens vārās, tikmēr malto gaļu iesāla un iepiparo. Tad iesit vienu olu un samaisa.
Frikadeļu pagatavošanas noslēpums ir tāds, ka maltajai gaļai pievieno puskaroti mannas miltu.
Pēc mannas pievienošanas sāk velt frikadeles, lai frikadeles neliptu pie rokām tās samitrina ar ūdeni. Kad viss savelts, tad frikadeles ievieto ledusskapī.
Tad gatavo sastāvdaļas zupai. Visu liek katlā vārošajā ūdenī.
Tad uz rīves sarīvē burkānus.
Tad sagriež kartupeļus.
Tad pievieno frikadeles un uz lēnas uguns vāra 15 – 20 minūtes.
Pats pēdējais solis – piedevas. Mazos gabaliņos sagriež tomātu, tas frikadeļu zupai piedos patīkamu skābumu.
Tad sagriež pētersīļus, tomātus un papriku.
Tad pievieno pāris lapiņas ar lauru lapām.