Salāti ‘’Sēnes kažokā’’

edzive

Sēņu salāti ir mājas virtuves klasika, tie bieži tiek gatavoti uz svētkiem. Starp citu, salāti ‘’Sēnes kažokā’’ izceļas ar to, ka ar to sastāvdaļām var itin viegli eksperimentēt. Salātiem var pievienot šķiņķi, ceptas sēnes aizstāt ar marinētām, gurķus izmantot sālītus vai svaigus, dažādot ēdienu ar garšvielām vai pielikt citu mērci.

Sastāvdaļas (4 porcijām):

  • olas – 3 gab.
  • šampinjoni – 300 g
  • kartupeļi – 3 gab.
  • cietais siers – 250 g
  • sīpoli – 1 gab.
  • burkāni – 1 gab.
  • marinēti gurķi – 3 gab.
  • sviests – pēc garšas
  • majonēze – pēc garšas
  • sāls – pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Sīpolus nomizojam un sagriežam nelielos kubiņos. Ja sīpols ir liels, tad ar vienu pilnīgi pietiks. Izvārām olas, burkānus un kartupeļus.
  2. Sēnes noskalojam ar ūdeni, nosusinām papīra dvielī un sagriežam smalkos kubiņos.
  3. Uz pannas izkausējam sviestu, apcepam sēnes un sīpolus līdz zeltainai nokrāsai. Pievienojam sāli un piparus, ja ir vēlme. Noņemam pannu no uguns un tās saturu atdzesējam.
  4. Smalkos kubiņos sagriežam gurķus.
  5. Tagad laiks salātus salikt kārtās. Ņemam servējamo trauku, rīvi un sgatavojam visas sastāvdaļas. Sarīvējam kartupeļus, uzberam tiem nedaudz sāls. Pa virsu tiem liekam sēnes ar sīpoliem, smalki sagrieztos gurķus, sarīvētus burkānus un sieru. Katru slāni pārklājam ar nelielu majonēzes kārtu. Noslēdzošā kārta – atsevišķi sarīvēti olu baltumi un dzeltenumi. Salātus izdekorējam, izveidojot tīkliņu no majonēzes.

Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More