Ilgu laiku es gatavoju kotletes kā parasti. Gatavoju malumu no gaļas, sīlpoliem un ķiplokiem, cepu pannā vai cepeškrāsnī. Bet tad no kādas čigānietes uzzināju, ka ja gaļai pievieno tikai vienu sastāvdaļu, tad var iegūt absolūti fantastisku gaļas ēdienu, kas ir tik garšīgs, kas ir tik garšīgs, ka nevarēsiet no kotletēm atrauties.
Recepte ar noslēpumu
- aptuveni 700g svaigas maltās gaļas
- pusrika maizes
- glāze piena
- sīpols
- pāris ķiploku daiviņas
- augu eļļa cepšanai
- sāls un pipari pēc garšas
Šie pīrādziņi tiek gatavoti kā parasti. Maizi ieliek pienā, atstāj mērcēties un smalki sagriež šipolus, ķiplokus izpresē caur sīpolu presi. Pēcāk visas sastāvdaļas labi samaisa.
Un šeit uz skatuves parādās slepenā sastāvdaļa, proti, divi vidēja izmēra tomāti. Tie ir jānomazgā, jānoplaucē ar verdošu ūdeni un pēc tam sasmalcina blenderī, pievienojot tiem sasmalcinātus zaļumus.
Tad biezeni pievieno maltajai gaļai, sasāla, sapiparo un samaisa un tad kotletes cep kā parasti.
Rezultātā mēs iegūstam lielisku, sulīgu ēdienu ar patīkamu garšu! Labu apetīti!
Pagatavo arī šo:
- Šokolādes konfektes no iebiezinātā piena. Atliek pievienot tikai nedaudz kakao
- Krēms brulē šokolādē: 10 saldējuma porcijas no glāzes piena
- Kabacis ar 4 kartupeļiem: pīrāgs uz pannas 15 minūtēs