Tomātu sezonā cepu tajos olas! Izrādās vēl garšīgāk par klaiski ceptām un vārītām!

edzive

Kāds no mums vairāk ir iecienījis ceptas olas, savukārt cits – vārītas. Mūsu ģimenē priekšroka tiek dota īpaši pagatavotām olām, turklāt tās tiek ceptas ne tādi un šādi, bet gan tomātos. Ēdiens izdodas ļoti sulīgs, gards un aromātisks. Tas, kurš šo oriģinālo ēdienu izmēģinās, vēlēsies to atkal un atkal.

Lai pagatavotu šo ēdienu divām personām, ir nepieciešamas tādas sastāvdaļas kā:

  • divi tomāti
  • divas olas
  • sauja rīvēta cietā siera
  • sāls, melnie un sarkanie pipari
  • augu eļļa

Vispirms tomātus kārtīgi nomazgā, nosusina un tad tiem nogriež virsiņas. Ar karoti izņem tomāta sulīgo pildījumu.

Pēc tam katrā tomātā ielej nedaudz augu eļļas un katrā tomātā iesit vienu olu.

Pēcāk katram tomātam pievieno garšvielas, to, protams, dariet pēc savas gaumes un patikšanas.

Pēc tam tomātā ieber nedaudz siera un šo maisījumu kārtīgi samaisa.

Tad tomātam uzliek nogriezto “vāciņu” un piestiprina to ar zobu bakstāmajiem.

Un tagad atliek vien tomātus uzlikt uz cepešpannas, kas pārklāta ar foliju un likt tos cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 220 grādiem uz 15 minūtēm.

Lasi arī šo:

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More