Biskvīts “Kastella”, kurš nesaplok pat pēc būšanas ledusskapī

edzive

Gada aukstajā laikā ir neiespējami iztikt bez pasēdēšanas pie tējas tases. Bet, lai tējas dzeršana kļūtu vēl patīkamāka, galdā var celt arī pašu ceptus gardumus. Un šodien mēs pastāstīsim, kā izcept maigu, gaisīgu un vienkārši nevainojamu japāņu biskvītu Kastella, kuru var pasniegt vienu pašu vai arī izmantot mājas kūku pagatavošanai.Zemāk norādītais sastāvdaļu daudzums ir paredzēts šādiem gaisīgā biskvīta parametriem: diametrs 18 cm, augstums 6 cm. Lai biskvīts veiksmīgi izdotos, visām sastāvdaļām ir jābūt istabas temperatūrā.

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 120 g cukura
  • 15 g vaniļas cukura
  • 120 g miltu
  • 40 ml piena
  • 40 ml eļļas
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

1.Cukuram pievieno vaniļas cukuru un kārtīgi samaisi. Atsevišķi sajauc pienu ar eļļu. 

бисквит Кастелла рецепт

2.Atdali olu dzeltenumus no baltumiem. Atsevišķā traukā olu dzeltenumiem pievieno šķipsniņu sāls un ar slotiņu sakul viendabīgā masā. Baltumiem pievieno nedaudz sāls un sakul ar mikseri, izvēloties mazāko ātrumu.

японский бисквит Кастелла

3.Kad baltumi būs sakūlušies putās, palielini ātrumu un trijos etapos pievieno cukuru. Kad cukurs būs izšķīdis, palielini miksera ātrumu, līdz izveidojas stingras putas.

идеальный бисквит Кастелла

4.Tagad pievieno dzeltenumus. Uzmanīgi maisi ar lāpstiņu ar apļveida kustībām, līdz maisījums kļūs viendabīgs. Pievieno izsijātus miltus un samaisi.

бисквит Кастелла

5.Eļļai ar pienu pievieno nedaudz mīklas (burtiski ēdamkaroti) un samaisi. Pēc tam otrreiz tikpat un samaisi. Atkārto procedūru vēlreiz.  Pēc tam šo maisījumu pievieno pārējai mīklai un ar apļveida kustībām visu samaisi līdz viendabīgai masai pēdējo reizi.

рецепт бисквита Кастелла

6.Pārlej mīklu formā, kas izklāta ar pergamentu. Pārlej nesteidzīgi. lai gaisa burbulīši nepaliktu masā. Izlīdzini to. Pašā centrā iespraud kociņu līdz pat apakšai un lēni ar apļveida kustībām uzzīmē ar to spirāli. Tas arī palīdzēs atbrīvoties no liekā gaisa.

бисквит Кастелла

7.Cep cepeškrāsnī pie 170 grādiem 40 minūtes. Gatavību tāpat var pārbaudīt ar kociņa palīdzību, tikai tas ir jāiedur pašā vidū, kur biskvīts cepsies visilgāk. Ja uz kociņa nekas nepaliek, biskvīts ir gatavs. labu apetīti!

бисквит Кастелла видео

Biskvīts Kastella sanāk ļoti garšīgs. Tāpēc to var pasniegt pie tējas pat bez ievārījuma. Taču, ja vēlaties to izmantot tortes pagatavošanai, tad vispirms biskvītu ietiniet pārtikas plēvē un uz dažām stundām ievietojiet ledusskapī. Lai gan pat būtu labāk, ja tas ledusskapī nostāvētu visu nakti.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More