Vēja kūkas jeb “Vecrīgas”

edzive

Lielisks gardums svētkiem un ikdienai, lai iepriecinātu savus mīļos.

Nepieciešamie produkti

  • 350 g ūdens
  • 175 g sviests
  • šķipsniņa sāls
  • 1,5 glāze milti
  • 5 olas.

Pildījumam nepieciešams

  • 500 g biezpiens
  • 500 ml saldais krējums
  • Cukurs, pūdercukurs vai iebiezinātais kondensētais piens pēc garšas.

Pagatavošana

Katlā ielej ūdeni, pieber sāli un pievieno sviestu. Liek vārīties. Kad sviests izkusis un šķidrums sāk vārīties, strauji iesijā vai ieber miltus. Šajā receptē tas nav tik svarīgi. Ļoti intensīvi maisa ar putojamo slotiņu līdz viendabīgai masai. Ja nav slotiņa, tad dara to ar karoti. Tad masu ņem nost no plīts un nedaudz padzesē. Kad mīkla vairs nav tik karsta, pa vienai iemaisa vai iekuļ ar mikseri 5 vistu olas, līdz viendabīgai masai. Masu liek kulinārijas maisiņā, kura galā ir uzgalis 7 mm diametrā un spiež uz plāts 1cm diametrā čupiņas. Starp čupiņām jābūt pietiekami lielām atstarpēm jo cepot tās palielināsies. Ja nav maisiņu un uzgalis, ar karoti liek čupiņas.

Uz plāts ir uzklāts cepamais papīrs. Krāsnij jābūt 220* , tad kad vēja kūkas pacēlušās un nedaudz sāk iegūt krāsu, krāsni nogriež uz 180*. Cep līdz skaisti brūnas. Krāsni vaļā nevērt celšanās brīdī. Cik ilgi cepas pateikt nevaru. Tas atkarīgs no cepeškrāsns. Tad atdzesē un pilda. Saldo krējumu sakuļ ar biezpienu, cukuru, pūdercukuru vai kondensēto pienu. Gatavām vēja kūkām nogriež cepurītes un sapilda pildījumu. Var arī apakšā izdurt caurumiņu un ar speciālu uzgali piepildīt kūkas. Pēc tam visu apkaisa ar pūdercukuru un ir gatavs.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More