Mīļākā kūka kopš bērnības “Putna piens”

edzive
Sastāvdaļas mīklai
  • 125 g milti
  • 3 olas
  • 125 g cukura
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 8 lielas ēdamkarotes kakao
Suflē
  • 5 olas baltumi
  • 10 g želatīna
  • 300 g pūdercukura
  • 100 g ūdens
Glazūrai
  • 150 g tumšās šokolādes
  • 100 g sviesta
Pagatavošana

Olas sajauc ar cukuru, pievieno miltus, cepamo pulveri un kakao. Mīca mīklu līdz tā kļūst viendabīga. Cep cepeškrāsnī pie 180-200 grādiem 20 minūtes. Uzbriedina želatīnu. Karsē to līdz tas izšķīst un atstāj atdzesēties. Olu baltumus saputo ar putojamo slotiņu un pakāpeniski pievieno tiem pūdercukuru, un puto to līdz bieza krējuma konsistencei. Turpinot, pievieno želatīnu. Izcepto pamatni sadala divās daļās. Vienu no pamatnēm par piesūcināt ar krējuma liķieri. Pārlej kārtu ar suflē un uzliek virsū otru pārgriezto pusi. Liek ledusskapī sacietēt. Uzkarsē sviestu un šokolādi. Uz lēnas uguns, nepārtraukti maisa, lai iegūtu viedabīgu masu, tad atdzesē. Kad torte sacietējusi, tad to aplej ar sagatavoto glazūru.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More