Pīrāgs, ko svētkos gatavoju kūku vietā (vienkārša recepte ļoti garšīgam pīrāgam ar pārlējumu)

edzive

Šodien vēlos dalīties ar jums slavenajā cukura pīrāga receptē. Sanāk maigs, pūkains, ar spilgti krēmīgu vaniļas garšu un mitru mīklu. Ar grūtībām varēju sagaidīt, kad kūka nedaudz atdzisīs, un varēšu pamēģināt, jo aromāts virtuvē bija vienkārši fantastisks.

Pagatavošana

Bļodā ielej 200 ml silta piena, ielej 2 tējk. sausā rauga un 2 ēd.k. cukura. Sajauc ar putojamo slotiņu līdz viendabīgai masai, pārklāj ar plānu dvieli un atstāj istabas temperatūrā 10-15 minūtes, lai ieraugs aktivizētos.

Tālāk pievieno 2 olas, 120 g mīksta sviesta (es liku mikroviļņu krāsnī uz 10 sekundēm un pēc tam samīcu ar dakšiņu), pievieno arī 1,5 g vanilīna un ½ tējk. sāli un ar dakšiņu samīca sviestu līdz vairāk vai mazāk viendabīgai masai.

Tagad pievienojiet 500 g izsijātu miltu un mīciet mīklu. Tai jāizdodas ļoti mīkstai, maigai un tā, lai nelīp pie rokām.

Ielieciet mīklas bumbu bļodā, pārklājiet ar plānu dvieli un atstājiet to siltā vietā. Mīklai vajadzētu palielināties un kļūt ļoti gaisīgai. Ieliku elektriskajā cepeškrāsnī, ieslēdzu uz 40 grādiem, aizveru durvis. Tādējādi mana mīkla paceļas 20-25 minūtēs.

Un šajā laikā mēs taisīsim cukura drupačas. 120 g cukura ielej 1,5 g vanilīna un pievieno 50 g auksta, bet mīksta sviesta. Ar dakšiņu visu samīca viendabīgās drupačās.

Pa šo laiku mīkla ir gatava. Paskatieties, cik tā ir gaisīga un pūkaina! Pīrāgu cepšu 24 cm lielā formā, kuras apakšu izklāju ar cepampapīru. Mīklu izklājam veidnē un izklājam pa visu veidnes dibenu. Atstājiet siltā vietā 15 minūtes, pārklājot ar plānu dvieli.

Tālāk ņemam koka nūjiņu vai kokteiļa salmiņu un veidojam apli, virzoties no malas uz bedrītes centru. Es gribu atzīmēt, ka jo vairāk caurumu veidosiet mīklā, jo labāk.

Tad pa mīklas virsmu izklāj drupačas un liek cepeškrāsnī 180 grādos 25-30 min.

Manos krājumos ir lieliska kartupeļu maizes recepte, ko gatavoju mazu bulciņu formā. Tās ir mīkstas un ļoti gaisīgas. Kartupeļu maize labi der pie gaļas ēdieniem, zupām vai vienkārši ar krējumu vai adžiku. Es iemīlējos šajā maizē no pirmā kumosa!

Kartupeļu maizes recepte

Skatiet, cik sārta un skaista kūka mums sanāca. Izņemam no krāsns un uzreiz pārlej ar karstu krēma pildījumu. Krēms man ir 20%. Un, lai tie kūku labāk izmērcētu, atkal liec cepeškrāsnī uz 5-7 minūtēm.

Tas arī viss, maiga, vaniļas krēma kūka ir gatava! Pārsteidzoši, tas izrādījās neticami gaisīgs, mitrs, mīksts un ļoti garšīgs!

Sastāvdaļas

Mīklai

  • piens 200ml
  • cukurs – 2 ēdamarotes
  • sausais raugs – 2 tējkarotes
  • olas – 2 gab.
  • sviests – 120g.
  • vanilīns – 1,5 g
  • sāls – pustējkarote,
  • milti – 500g

Drupačām

  • cukurs 120g
  • sviests 50g
  • vanilīns – 1,5 g

Pārlējums

  • saldais krējums – 150ml

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More