Kūka ”Vienmēr veiksmīga”. Izdodas ar pirmo reizi

edzive

Kādreiz, kad pie tējas vai kafijas gribas kaut ko garšīgu, nevajag uzreiz skriet uz veikalu. Cepam kūku, kas vienmēr izdodas. Šo var pagatavot pat bērns! 

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • Olas – 2gb
  • Cukurs – 1 glāze
  • Krējums – 200g
  • Iebiezināts piens – 1 bundža
  • Soda – 1 tējk. 
  • Etiķis – 1 ēd. kar. 
  • Milti – 1.5 glāzes

Krēmam:

  • Sviests – 200g
  • Iebiezināts piens

Lasi arī: Tostermaizes trubiņas

Pagatavošana

Sodu dzēš ar etiķi un pievieno miltiem. Pievieno olas, cukuru, krējumu, pusi bundžas iebiezinātā krējuma. Samīca mīklu. Mīklai nevajadzētu sanākt stingrai. Sadala trīs daļās un izrullē. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī līdz 180 grādiem, 10 – 15 minūtes. Kamēr biskvīts dziest, gatavo krēmu. Sviestu sakuļ ar atlikušo iebiezināto pienu. Atdzisušo biskvītu sasmērē ar krēmu un liek ledusskapī uz stundu. Rotā pēc izvēles – augļu gabaliņi, mazas konfektītes, drupatas. 


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More