Sacepums katrai dienai

edzive

Recepte ir vienkārša un garšos gan pieaugušajiem, gan bērniem. 

Sastāvdaļas

  • Kartupeļu biezenis – 600g
  • Sāls
  • Pipari
  • Malta gaļa – 500g
  • Ola – 1gb
  • Eļļa cepšanai
  • Tomāti – 2-3gb
  • Kečups – pēc garšas
  • Krējums – 3-4ēd. kar. 
  • Zaļumi
  • Cietais siers – 200g

Pagatavošana

Iepriekš pagatavo kartupeļu biezeni. Ņem cepamtrauku un ieeļļo vai izsmērē ar sviestu, liek pa visu apakšu kartupeļu biezeni. Maltai gaļai pievieno olu, sāli, piparus. Samaisa. Sagatavo mazas frikadelītes un uzkarsētā pannā apcep no abām pusēm. Frikadelītes kārto uz kartupeļu biezeņa. Sagatavo tomātus – katrā tomātā iegriež un aplej ar karstu ūdeni, nedaudz  pagaida. Nomizo tomātiem mizu. Tomātus sagriež gabaliņos un liek uz pannas eļļā, kur tika ceptas frikadelītes. Pievieno krējumu un ketčupu. Pēc garšas pievieno sāli, piparus. Visu apcep. Pievieno zaļumus un vēl pacep. Liek uz kartupeļiem, frikadelītēm, pārkaisa ar rīvētu cieto sieru. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī līdz 180 grādiem, kamēr veidojas zeltaina siera kārtiņa. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More