Gatavoju kūku “Trīs glāzes”: garšo visiem, jāgatavo bez svariem un nostāvēšanās, uzreiz var pasniegt!

edzive

Kūka “Trīs glāzes” ir manas mammas mīļākā un manā bērnībā tā bija bieža viešņa uz mūsu galda. Šī recepte ir no vecas piezīmju grāmatiņas. Šobrīd pamatā visas receptes tiek meklētas internetā un reti kurš ieskatās vecos pierakstos, bet tur glabājas iecienītākās receptes. Padalos ar recepti un ceru, ka arī jums patiks un gatavosiet ne vienu reizi vien!

Pagatavošana

Sāksim gatavot kūkas mīklu. Tātad, iesitam bļodā 1 olu, pievienojam šķipsniņu sāls un sākam kult. Burtiski pēc pusminūtes pa daļām pievieno glāzi cukura.

Pēc visa cukura pievienošanas olu masu turpina kult vēl minūti. Masa ir kļuvusi gaišāka, tagad pievienojiet 3 ēdamkarotes augu eļļas un visu sajauc ar mikseri.

Pēc tam citā traukā ielej glāzi kefīra un pievieno 1 tējk. sodas bez kaudzes. Labi samaisa ar putojamo slotiņu un ielej olu maisījumā. Visu sajauc.

Tad atliek mīklai pievienot miltus un kakao. Noteikti izsijājiet tos. Mums vajag glāzi miltu (tie ir aptuveni 170 g) un 1 ēdamk. kakao. Sausās sastāvdaļas savienojam ar šķidrajām un mīkla šokolādes biskvītam gatava.

Lai pagatavotu šādu mīklu, svari nav nepieciešami, viss tiek mērīts glāzēs, recepte ir ļoti vienkārša un domāju, ka katra saimniece ar to tiek galā.

Tagad mīklu ielej veidnē. Man ir 20 cm forma. Apakšu izklājam ar cepampapīru, nospiežam sānu paneli un nogriežam lieko papīru. Tāpat šo biskvītu var cept silikona veidnē, kamēr neaizmirstiet dibenu ieziest ar sviestu. Veidnes malas nav jāieeļļo, lai mīkla cepšanas laikā varētu pielipt pie sieniņām un labāk celties.

Veidni ar mīklu nedaudz sakratām, lai atbrīvotos no gaisa burbuļiem, un liekam cept līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 35-40 minūtes. Pa to laiku gatavo krēmu. Tas ir ļoti vienkārši un tiek pagatavots tikai no divām sastāvdaļām – sviesta un iebiezinātā piena.

Ielieciet bļodā 250 g mīksta sviesta un putojiet to apmēram 2 minūtes līdz pūkainai konsistencei. Tālāk ielej 250 ml iebiezinātā piena un puto vēl 2 minūtes. Šis krēms ir ideāli piemērots arī desertu gatavošanai.

Ir pagājušas 35 minūtes. Biskvīta gatavību pārbaudām ar koka iesmu. Izņemam biskvītu no cepeškrāsns, ļaujam veidnē nostāvēties 5 minūtes, tad izvelkam no veidnes, noņemam cepampapīru un atstājam uz režģa, līdz tas pilnībā atdziest.

Tagad mēs sagriežam kūku 2 daļās. Sāksim veidot kūku. Pirmo kūkas kārtu liekam uz servēšanas trauka, pārklājam ar krēmu. Ja vēlaties, pildījumā ielieciet apļos sagrieztu banānu. Lai nākamā kūkas kārta nenoslīdētu no banāniem, to viegli pārziež ar krēmu. Tad pārklājam kūku ar krēmu no visām pusēm.

Kā dekoru var izmantot drupinātu biskvītu, kuru nogriežam no augšas, var pārkaisīt ar šokolādi, pārliet ar glazūru.

Nolēmu kūku dekorēt ar šokolādes un kokosriekstu skaidiņām. Lai to izdarītu, kūkas virsmu sadalu 4 daļās: divas dekorē ar šokolādes skaidiņām, bet divas ar kokosriekstu skaidiņām. Es arī kūkas malas pārkaisu ar šokolādes skaidiņām.

Un vēl viena šīs kūkas priekšrocība ir tāda, ka tai nav jādod laiks, lai tā savilktos. Biskvīts ir mitrs, mīksts, porains un kūku var pasniegt uzreiz. Mēģiniet pagatavot pats un biežāk palutiniet ģimeni ar gardiem desertiem!

Sastāvdaļas:

Mīkla:

  • cukurs – 1 glāze
  • kefīrs (2,5%) – 1 glāze
  • milti – 1 glāze
  • sāls – šķipsniņa
  • soda – 1 tējk
  • kakao – 1 ēd.k
  • ola – 1 gab.
  • augu eļļa – 3 ēdamk.

Krēms:

  • sviests – 250 g
  • kondensēts piens – 250 ml

Pildījums:

  • banāns – 1 gab

Dekors:

  • šokolādes pildījums
  • kokosriekstu skaidiņas

* Glāze 200 g

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More