Gaisīgs mannas pīrāgs ar kefīru un ogām

edzive

Mannas pīrāgs ir ļoti maigs un gaisīgs mīklas izstrādājums, ko var pagatavot pēc dažādām receptēm. Tas ir uz kefīra bāzes un es to sauktu par populārāko recepti saimnieču vidū, jo produkti ir vienkārši un pieejami, un rezultāts vienmēr ir iepriecinošs. Šodien gatavosim šo gardo pīrāgu ar ogām. Visas nepieciešamās sastāvdaļas un to daudzums ir ļoti viegli un vienkārši iegaumējams – galvenajām vajag pa vienai glāzei.

Pagatavošana

Vispirms samaisa kefīru un mannu līdz viendabīgai masai. Kā mēru ņemiet glāzi. Tā kā mannai ir jāļauj uzbriest, atstājiet bļodu vismaz stundu istabas temperatūrā.

Tiesa, ļoti iesaku to darīt iepriekš – piemēram, vakarā un visu atstāt ledusskapī līdz rītam. Pirms pievienošanas mīklai kefīram nevajadzētu būt aukstam.

Kad manna uzbriest kefīrā, bļodā saputošanai iesitam pāris vistas olas, šķipsniņu sāls, glāzi granulētā cukura un paciņu vaniļas cukura.

Sakuļ visu ar mikseri lielā ātrumā līdz gaisīgai konsistencei un palielina ātrumu – 7 minūtes, lai cukurs daļēji izšķīst.

Iepriekš sajauciet glāzi kviešu miltu ar cepamo pulveri (10 grami). Iesijā visu pie pārējām sastāvdaļām.

Ātri visu samaisa ar putojamo slotiņu, lai nepaliek kunkuļi. Mannas mīkla ir gatava cepšanai.

Ņemam cepamtrauku (var arī neapaļu – manam diametrs ir 23 centimetri, bet var arī kvadrātveida vai taisnstūrveida). Lai konditorejas izstrādājumi neliptu, veidni no sāniem nepieciešams ieziest ar augu eļļu.

Lejam formā mīklu. Virsū vienmērīgi izklājiet ogas (200 grami) – tās iepriekš jānomazgā un jāapžāvē. Upeņu vietā var izmantot citas ogas pēc izvēles. Var ņemt gan svaigas, gan saldētas. Nav nekādas atšķirības. Ja izmantojat saldētas, jums tās nav jāatkausē.

Cepam cepeškrāsnī, kuru uzkarsējam līdz 180 grādiem, 40 minūtes, bez konvekcijas. Nedaudz atdzesējiet, izņemiet cepešpannu un, ja vēlaties, pārkaisiet ar pūdercukuru.

Sastāvdaļas (23cm formai)

  • Upenes 200 grami
  • Kefīrs 1 glāze (250 ml)
  • Kviešu milti 1 glāze (130 g)
  • Mannas putraimi 1 glāze (170 g)
  • Cukurs 1 glāze (200 g)
  • Vistas olas 2 gab
  • Augu eļļa 1 tējkarote
  • Cepamais pulveris 10 grami
  • Galda sāls 1 šķipsniņa
  • Vaniļas cukurs 8 grami

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More