Sastāvdaļas:
Krēmam:
- Olas – 2gb
- Cukurs – 150g
- Sāls – šķipsniņa
- Vanilīns – šķipsniņa
- Ciete – 2 ēd. kar.
- Krējums (no 20% ) – 500g
- Sviests – 50g
Drupatām:
Pagatavošana:
Sāk ar krēma pagatavošanu. Ja olas ir mazas, tad labāk ņemt trīs. Katliņā samaisa olas, cukuru, sāli, vanilīnu, cieti. Samaisa līdz viendabīgai masai. Kad samaisīts, pievieno krējumu un atkal kārtīgi samaisa. Liek katliņu uz uguns un visu laiku maisot vāra krēmu.
Padoms! Ja jums katliņš ar plānu apakšu, tad labāk krēmu vārīt ūdens peldē, lai nepiedeg. Kad krēms sabiezējis, noņem no uguns, pievieno sviestu, samaisa un pārliek citā traukā, lai ātrāk atdziest.
Tagad gatavosim biskvītus, bet tie būs ne tādi, kā parasti. Traukā samaisa izsijātus miltus un cukuru, pievieno uz rīves sarīvētu sviestu. Maisa ar rokām, kamēr veidojas smalkas drupatas. Tagad šīs drupatas ir jāapcep uz pannas. Liek sausu pannu uz uguns, uzber drupatas. Labāk cept pa daļām, lai iegūtu skaistu krāsu un nekas nepiedegtu. Cepas tās ļoti ātri. Vienkārši apmaisiet kamēr parādās zeltaina krāsa. Liek visu traukā lai atdziest.
Sagatavo formu. Formu izklāj ar pārtikas plēvi. Torti liek kārtām: Pašā apakšā nedaudz krēma, tad drupatas un tā tālāk: krēms – drupatas, kamēr nebeidzas sastāvdaļas. Augšējai kārtai jābūt drupatām. Apklāj ar plēvi un liek ledusskapī uz vismaz 5 stundām.