Šokolādes deserts bez cepšanas – ļoti vienkārši un garšīgi

edzive

Deserts tiek gatavots bez cepšanas un konsistenci var regulēt pēc savām vēlmēm, vai nu mīkstu vai stingrāku. Ja vēlas, tad var pielikt želatīnu un deserts būs kā želeja. 

Sastāvdaļas

  • Tumšā šokolāde – 200g
  • melna šķīstošā kafija – 1-2 tējk. 
  • Cukurs – pēc garšas
  • Maršmelovi (zefīri) – 200g
  • Želatīns – 1 tējk. 
  • Ūdens – 1 glāze

Lasi arī: Kraukšķīgās siera nūjiņas

Pagatavošana

Ar aukstu novārītu ūdeni aplej želatīnu. Šķīstošo kafiju aplej ar vārošu ūdeni, pieber cukuru pēc garšas un samaisa. Šķīstošās kafijas vietā var ņemt malto kafiju vai pat kakao. Šokolādi sadala gabaliņos un liek katliņā. Tumšās šokolādes vietā var ņemt gaišo vai pat balto šokolādi. Kafiju ielej šokolādē, pievieno maršmelovus. Uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, izkausē katliņā esošās sastāvdaļas. Noņem katliņu no uguns un pievieno uzbriedušo želatīnu, samaisa. Nevajadzētu palikt nekādiem kunkuļiem. Salej šokolādes masu trauciņos un liek uz dažām stundām ledusskapī. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More