Mājas saldējums tikai no trīs sastāvdaļām

edzive

Daudziem garšo saldējums visās tā izpausmēs, bet ne visi zina, ka šo kārumu var pagatavot arī mājās. 

Lielākā daļa saldējuma recepšu ir balstītas uz faktu, ka jāsamaisa dotās sastāvdaļas un jāliek saldētavā. Bet zinot fizikas pamatlikumus, masa vienkārši sasals un kļūs par vienu ledus gabalu. Un tie, kas gatavoja tieši šādi, jūtas ļoti vīlušies. Lai pagatavotu tiešām garšīgu saldējumu ir jāzina daži noslēpumi. 

Visiem produktiem ir jābūt svaigiem. No sastāvdaļu tauku satura ir atkarīga saldējuma garša. Maigi krēmīga garša būs, ja produkti būs ar augstāko tauku saturu. Ja saldējumam pievieno sauso pienu, tad garša kļūs samtaināka. Cukurs ir jāpārvērš pūdercukurā. Saldajam krējumam priekš putošanas jābūt labi atdzesētam. Tas vajadzīgs tāpēc, lai labi saputotos. Putot jāsāk ar vidēju ātrumu, bet kad sāk biezēt, tad puto ar maksimālo ātrumu. Saputota krēma konsistencei jābūt kā izkusušam saldējumam. Lai saldējums iegūtu neparastu aromātu, var pievienot nedaudz konjaka vai ruma. 

Мороженое

Saldā krējuma saldējums sastings apmēram 10-12 stundās. Pat pašu garšīgāko saldējumu var sabojāt to nepareizi sasaldējot. Pirmajās piecās stundās saldējums ir jāmaisa ar mikseri ik pēc stundas. Pašā sākumā saldējumu vajag maisīt pēc iespējas biežāk, piemēram, ik pēc 20 minūtēm. Lai saldējumu pārvērstu augļu ledū, pievienojiet nedaudz augļu vai ogu sulu. 
Pirms sasaldēšanas saldējuma masai jābūt kā biezam krējumam. Jo biezāka masa, jo maigāks būs saldējums. Sīrupus pievieno maisījumam pirms sasaldēšanas. Bet ogas un augļus pievieno jau sasalušam saldējumam. Saldējums jāsasaldē noslēgtā traukā, lai nepievelkas ar blakus aromātiem. 

Tagad ķeramies pie saldējuma pagatavošanas! 

Mājas saldējums

Sastāvdaļas: 

  • Cukurs – 100g
  • Piens – 1l
  • Olu dzeltenumi – 5-6gb

Pagatavošana: 

Olu dzeltenumus sakuļ ar putojamo slotiņu vieglās putās. Cukuru ieber pienā. Pienu uzsilda līdz cukurs izkusis. Pienu atdzesē. Dzeltenumus ielej pienā nepārtraukti maisot. Liek masu saldētavā līdz pilnīgai sastingšanai, uz 2-3 stundām. Lai saldējumu padarītu šokolādīgu, tam pievieno nedaudz izkausētas šokolādes. 


Piparmētru saldējums

Мятное мороженое

Sastāvdaļas:

  • Saldais krējums 33% – 400ml 
  • Kondensētais piens – 200ml 
  • Piparmētru lapa – 1gb

Pagatavošana: 

Piparmētru noskalo zem auksta ūdens. Saldo krējumu (200ml ) ielej katliņā, pievieno piparmētru un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Uzliek vāciņu un ļauj atdzist un nostāvēties ap 2 stundas. Saldajam krējumam pirms kulšanas ir jābūt aukstam. Izņem piparmētru no saldā krējuma un izspiež to. Piparmētru saldajam krējumam pievieno pārējo saldo krējumu, sakuļ to stingrās putās. Pievieno kondensēto pienu sakultajam saldajam krējumam ar lāpstiņas palīdzību. Apklāj ar pārtikas plēvi un liek saldētavā uz nakti. 


Kokosa saldējums

Кокосовое мороженое

Sastāvdaļas:

  • Saldais krējums – 500ml
  • Kondensētais piens – 150ml
  • Kokosa pārslas – 2 ēd. kar. 
  • Vaniļas cukurs

Pagatavošana: 

Aukstu saldo krējumu sakuļ stingrās putās, pievieno vaniļas cukuru, kokosa pārslas un kondensēto pienu. Sakuļ visu kopā. Saliek noslēgtā traukā vai formiņās un liek saldētavā uz 5-6 stundām. Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More