Mājās pagatavojama mocarella

edzive

Sastāvdaļas: 

  • Mājas piens – 2l 
  • Etiķis 9% – 7 ēd. kar. 
  • sāls – 1 ēd. kar. 

Pagatavošana: 

Pienu uzkarsē līdz 50 grādiem – ja ieliek pirkstu, būs karsts, bet turēt var. Pakāpeniski, maisot, pa vienai karotei pievieno etiķi, līdz veidojas dzeltenīgas sūkalas un sierveidīga masa. Etiķi vajadzēs varbūt vairāk, bet varbūt mazāk. No sūkalām izņem un nospiež siera masu un uzkarsē sūkalas līdz 70 grādiem. Sūkalām pievieno sāli. Tas jau ir karsts. Sieru liek atpakaļ sūkalās, kādas minūtes patur un izņem ar karoti. Ar atdzesētām rokām, lai nav karsts, sieru staipa un loka uz pusēm, lai tas kļūtu viendabīgs. Izstaipa un atkal ieliek sūkalās lai sasilst un ir vieglāk staipīt. Atkārto vairākas reizes, līdz siers kļuvis viendabīgs. Izveido apaļu bumbiņu un atstāj atdzist. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More