Šī universālā recepte mīklai palīdzēs pagatavot pīrāgus ar jebkuru pildījumu: ar gaļu, sēnēm, kāpostiem, augļiem. Mīkla sanāk mīksta un maiga. Lai pagatavotu šo mīklu, vislabāk ir izmantot 15-20 % krējumu. Var pat pusi krējuma aizstāt ar majonēzi, ja jums labāk patīk tāda garša. Jebkurā gadījumā mīkla iznāks ideāla.
Sastāvdaļas:
- Olas – 3gb
- Krējums – 300g
- Milti – 120g
- Sāls – 0,3 tējk.
- Cepamais pulveris – 10g
Pagatavošana:
Samaisa olas ar krējumu, pievieno sāli un kārtīgi samaisa.
![сметана с яйцами](https://sovkusom.ru/wp-content/uploads/recepty/t/testo-dlya-zalivnyh-pirogov/1.jpg)
Iesijā miltus un cepamo pulveri un samaisa.
![тесто с мукой](https://sovkusom.ru/wp-content/uploads/recepty/t/testo-dlya-zalivnyh-pirogov/2.jpg)
Lai pagatavotu pīrāgu, iesmērē cepamo formu ar eļļu, ielej mīklu, pēc tam vienmērīgi izliek pildījumu.
![начинка на тесте](https://sovkusom.ru/wp-content/uploads/recepty/t/testo-dlya-zalivnyh-pirogov/3.jpg)
Mīklas atlikumus uzlej pa virsu. Cep pīrāgu cepeškrāsnī 180 grādos 35-40 minūtes. Lai pagatavotu mīklu saldajiem pildījumiem, pievieno mīklai cukuru un vanilīnu pēc garšas. Ja vēlaties pildījumam izmantot ogas, tad tām pievienojiet cieti, lai pīrāgs cepot nekļūtu pārāk mitrs.